Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases i Lilly instal·len una zona de jocs educatius per als infants a les consultes de Pediatria

21 de set. 2017
Esta imagen ilustra que: Son Espases i Lilly instal·len una zona de jocs educatius per als infants a les consultes de Pediatria

L’Hospital Universitari Son Espases i Lilly han condicionat la sala d’espera de l’àrea de Consultes Externes de Pediatria —a la qual acudeixen, entre altres pacients pediàtrics, infants amb diabetis— per fer-la més acollidora, fomentar hàbits saludables i ajudar les famílies a entendre aquesta malaltia. La decoració de l’espai ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració subscrit amb Lilly per instal·lar-hi un espai lúdic i alhora formatiu anomenat Play Zone, amb jocs i materials educatius. D’aquesta manera els infants s’entretenen i es relaxen abans de la consulta mèdica o d’infermeria.

Avui dematí, el director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, acompanyat pel responsable de Relacions Institucionals de Lilly a les Illes Balears, José Francisco Sánchez, han presentat aquest nou espai. També hi han estat presents el cap del Servei de Pediatria, Joan Figuerola; la supervisora d’infermeria de l’Àrea de Pediatria, Mercedes Anguiano, i altres membres de l’equip directiu de l’Hospital.

Normalitzar la diabetis i reduir-ne l’impacte

La Play Zone disposa de taules, cadires, jocs i contes perquè els infants s’hi entretenguin i pintin. La decoració consisteix en els personatges favorits de Disney, que inclou el primer de la factoria amb diabetis, la Monita Coco, que és la protagonista dels contes Coco y Goofy en el cumpleaños de Goofy, Coco vuelve al cole y el recién publicado ¡Vamos, Equipo Coco!, que es poden llegir-se a la Play Zone i que cerquen fomentar la normalització de la diabetis entre la població infantil. Amb un llenguatge amè i senzill, aquests contes expliquen com Coco pot fer la mateixa vida que els altres infants de la mateixa edat sempre que es planifiqui i es conegui la malaltia.

El darrer conte publicat d’aquesta sèrie ensenya de manera divertida que la diabetis no és un impediment perquè els infants practiquin l’esport que els agrada. El personatge va sorgir d’un acord d’abast mundial entre Lilly i Disney per reduir l’impacte de la diabetis en la infantesa amb un missatge positiu davant la malaltia.

Els milers d’infants que cada any acudeixen a l’àrea de Consultes Externes de Pediatria podran aprofitar a partir d’ara per jugar i aprendre mentre esperen el torn per ser atesos. L’any 2016, els equips de pediatria varen atendre 40.133 consultes externes, de les quals 9.491 varen ser primeres consultes i 30.642, revisions periòdiques. L’any passat es varen fer 350 consultes externes a pacients pediàtrics amb diabetis, ja que, quan es diagnostica diabetis a un infant, és habitual que hagi d’acudir a les consultes hospitalàries inicialment una o dues vegades cada setmana i cada tres mesos quan el tractament s’estabilitza.

“La Play Zone és la nostra manera de contribuir a un coneixement més bo sobre la diabetis, fomentar un entreteniment actiu i facilitar als infants un espai d’esbarjo abans de la consulta amb l’especialista. Ens alegra ajudar les famílies de Palma condicionant aquesta zona de l’Hospital”, ha destacat la directora d’Afers Corporatius de Lilly, Teresa Millán.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19