Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases inaugura l’exposició «El profund significat de les paraules» una introspecció que va més enllà de la definició normativa dels diccionaris

8 d’oct. 2021

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat aquest matí l’exposició <> amb dibuixos fets per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA).

L’exposició està composta per una vuitantena de dibuixos en els quals, a partir d’una paraula triada per ells mateixos, expliquen quin significat té per a ells. És, en definitiva, un treball d’introspecció, de sincerar-se amb un mateix i d’atrevir-se a expressar obertament el valor que adquireixen les paraules.

Més enllà del significat que consta en els diccionaris, les paraules adquireixen matisos i nous significats a partir de les pròpies experiències, de l’entorn i de les emocions que sentim en cada moment.

Capbussar-se en el profund significat que les paraules poden tenir per a un adolescent és com entrar en un mar immens i inexplorat, tot ple de sorpreses, d’aventures i de descobertes. A vegades, les paraules prenen un aire fresc i evocador que ens fan somriure, d’altres estan impregnades d’una amargor i d’una duresa que voldríem que mai cap jove hagués experimentat. Tot plegat, un convit a la reflexió sobre el món que entre tots anam bastint, els reptes que ens cal afrontar i els suports amb què hauríem de poder comptar.

El significat de les paraules no és estàtic, anirà evolucionant a partir de les noves vivències, de l’entorn amb què comptam, dels recursos, de les relacions, de l’afecte, de la salut en general i de la salut mental en particular. Tot plegat, determinarà el profund significat que les paraules tenen per a cada un de nosaltres.

24.539 consultes realitzades enguany

L’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA) és l’organisme responsable de l’avaluació, del diagnòstic i del tractament de tots els infants i dels adolescents de les Illes Balears que tenen un trastorn mental greu. Disposa de cinc unitats comunitàries de consultes externes (tres a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa), un Hospital de Dia i una Unitat d’Hospitalització Breu per a pacients que presenten trastorns de salut mental de gravetat elevada i/o amb un risc alt.

Enguany, els professionals de l’IBSMIA han atès a Mallorca 2.133 nous pacients i, en total, s’han fet 24.539 consultes (15.400 a Palma, 5.162 a Inca i 3.977 a Manacor). A la Unitat d’Hospitalització s’han registrat 213 ingressos.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19