Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases inaugura l’exposició «El profund significat de les paraules» una introspecció que va més enllà de la definició normativa dels diccionaris

8 d’oct. 2021
Esta imagen ilustra que: Son Espases inaugura l’exposició «El profund significat de les paraules» una introspecció que va més enllà de la definició normativa dels diccionaris

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat aquest matí l’exposició <> amb dibuixos fets per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA).

L’exposició està composta per una vuitantena de dibuixos en els quals, a partir d’una paraula triada per ells mateixos, expliquen quin significat té per a ells. És, en definitiva, un treball d’introspecció, de sincerar-se amb un mateix i d’atrevir-se a expressar obertament el valor que adquireixen les paraules.

Més enllà del significat que consta en els diccionaris, les paraules adquireixen matisos i nous significats a partir de les pròpies experiències, de l’entorn i de les emocions que sentim en cada moment.

Capbussar-se en el profund significat que les paraules poden tenir per a un adolescent és com entrar en un mar immens i inexplorat, tot ple de sorpreses, d’aventures i de descobertes. A vegades, les paraules prenen un aire fresc i evocador que ens fan somriure, d’altres estan impregnades d’una amargor i d’una duresa que voldríem que mai cap jove hagués experimentat. Tot plegat, un convit a la reflexió sobre el món que entre tots anam bastint, els reptes que ens cal afrontar i els suports amb què hauríem de poder comptar.

El significat de les paraules no és estàtic, anirà evolucionant a partir de les noves vivències, de l’entorn amb què comptam, dels recursos, de les relacions, de l’afecte, de la salut en general i de la salut mental en particular. Tot plegat, determinarà el profund significat que les paraules tenen per a cada un de nosaltres.

24.539 consultes realitzades enguany

L’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA) és l’organisme responsable de l’avaluació, del diagnòstic i del tractament de tots els infants i dels adolescents de les Illes Balears que tenen un trastorn mental greu. Disposa de cinc unitats comunitàries de consultes externes (tres a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa), un Hospital de Dia i una Unitat d’Hospitalització Breu per a pacients que presenten trastorns de salut mental de gravetat elevada i/o amb un risc alt.

Enguany, els professionals de l’IBSMIA han atès a Mallorca 2.133 nous pacients i, en total, s’han fet 24.539 consultes (15.400 a Palma, 5.162 a Inca i 3.977 a Manacor). A la Unitat d’Hospitalització s’han registrat 213 ingressos.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19