Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Inaugurada l’exposició “Ment i emocions” amb pintures realitzades per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’IBSMIA

10 d’oct. 2016
Esta imagen ilustra que: Inaugurada l’exposició “Ment i emocions” amb pintures realitzades per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’IBSMIA

L’Hospital Universitari Son Espases ha inaugurat avui matí l’exposició “Ment i emocions” amb pintures realitzades per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’IBSMIA (Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència). A partir d’una mateixa silueta, cadascú dels joves va fer un autoretrat dels seus sentiments. L’exposició també compta amb un quadre que els joves de l’Hospital de Dia van pintar conjuntament amb el pintor mallorquí Rafa Forteza.

Avui matí, la directora gerent de Son Espases, Maria Dolores Acón; la directora mèdica, Yolanda Montenegro; el director d’Infermeria, Luis Mariano López; el subdirector mèdic, Javier Murillas; el coordinador de l’IBSMIA, Jaume Morey, i el professor Jaume Mateu, han inaugurat l’exposició, que està situada al vestíbul de Rehabilitació (a la primera planta, devora de la cafeteria) fins el pròxim 23 d’octubre.

Els trastorns mentals com les alteracions de comportament o problemes psicològics que interfereixen el pensament, els sentiments, l’humor, les habilitats per relacionar-se amb els altres i el funcionament diari de les persones. La salut mental afecta a tots els àmbits de la persona: personal, familiar, educatiu, amistats, laboral i econòmic.

Els trastorns de salut mental, a nivell mundial, són els que més discapacitat provoquen entre els adolescents, essent els més incapacitant la depressió, les autolesions i l’ansietat.

1 de cada 5 joves menor de 18 anys experimentarà algun trastorn de salut mental 

Segons un estudi de l’OMS, es calcula que un de cada cinc joves menor d’edat patirà qualque trastorn de salut mental, el que suposa uns 40.000 joves a les Illes Balears. A més, es calcula que un 70% de les problemàtiques de salut mental en joves adults comencen durant la infància i l’adolescència i aproximadament un 50% dels estudiants majors de 14 anys que pateixen un trastorn mental, abandonen els estudis.

4.000 nous pacients atesos a l’IBSMIA durant el 2015

L’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA) és l'organisme responsable de l'avaluació, diagnòstic i tractament de tots els infants i joves de Illes Balears que tenen un trastorn mental greu. Disposa de cinc unitats comunitàries de consultes externes tres unitats a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa), un Hospital de Dia i una Unitat d’Hospitalització Breu, per a pacients que presenten trastorns de salut mental de gravetat elevada i/o amb risc alt.

Els professionals de l’IBSMIA van atendre 4.000 nous pacients l’any passat. En total, es van fer 38.000 consultes.

L’Hospital de Dia va atendre 117 pacients, amb una estada mitjana de 9 dies i, per la seva part, la Unitat d’Hospitalització breu va tenir 126 ingressos, amb una estada mitjana de 14 dies.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19