Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Pediatria atén 500 infants amb malalties reumàtiques

15 d’oct. 2016
Esta imagen ilustra que: El Servei de Pediatria atén 500 infants amb malalties reumàtiques

El Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases atén devers cinc-cents pacients pediàtrics amb malalties reumàtiques. Cada any es diagnostiquen una mitjana de cinquanta casos nous. Són patologies cròniques que no tenen cura, però que es poden tractar per alleugerir els efectes perquè els pacients puguin fer una vida normal.

Amb motiu del Dia Nacional del Nin i de l’Adolescent amb Malalties Reumàtiques, que se celebrà dissabte, Son Espases acollí una jornada informativa de professionals, pacients i familiars per compartir informació i experiències. A la jornada, també es parlà de com detectar aquest tipus de patologies en els infants i de quin és el seu impacte, tant en el pacient com en el seu entorn. A més, s’organitzaren tallers impartits pels mateixos pacients.

L’artritis idiopàtica juvenil (AIJ) és la malaltia reumàtica mes freqüent entre els pacients en edat pediàtrica i la tercera malaltia crònica més habitual darrera l’asma i la diabetis. Es una malaltia que es caracteritza per la inflamació de les articulacions sense causa aparent i es calcula que afecta entre 1 i 5 infants per cada 1.000 pacients. A dia d’avui, es desconeix la causa que provoca aquesta patologia, que es pot presentar de diferents formes en funció de la presència o absència de símptomes sistèmics o pel nombre d’articulacions afectades. El tractament es fa amb medicaments que modulen el sistema immune.

Unes altres patologies reumàtiques, amb una incidència inferior, són el lupus, la dermatomiositis juvenil o la vasculitis sistèmica, entre d’altres.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19