L’Hospital Universitari Son Espases ha incorporat la tècnica de localització del gangli sentinella, que s’aplica a pocs centres hospitalaris d’Europa, l’objectiu de la qual és evitar l’aparició del limfoedema, un dels possibles efectes secundaris de l’extirpació dels ganglis axil·lars de les pacients amb càncer de mama, que provoca l’acumulació de líquid al braç i en limita la funcionalitat.
Per aquest motiu l’Hospital ha impulsat en el darrer any la tècnica del marcatge del gangli positiu abans d’iniciar el tractament amb quimioteràpia, prèviament a la intervenció quirúrgica. D’aquesta manera es pot saber si el gangli ha tengut una bona resposta al tractament i, si és així, s’extirpen el gangli marcat i el gangli sentinella, que en algunes ocasions és el mateix. Fins ara, aquesta tècnica s’ha aplicat a sis casos, en tres dels quals s’ha evitat buidar el gangli axil·lar (limfoadenectomia).
Per aplicar aquesta tècnica hi intervenen diferents especialistes de la Unitat Funcional de Càncer de Mama de Son Espases i de diversos serveis de l’Hospital: Anatomia Patològica, Cirurgia Plàstica, Ginecologia, Medicina Nuclear, Oncologia i Radiologia.
El càncer de mama és el tipus de càncer més freqüent entre les dones espanyoles, però gràcies a les innovacions en el diagnòstic i en el tractament, actualment més del 80 % de les pacients sobreviuen deu anys després del diagnòstic. Tanmateix, es continuen fent esforços per millorar aquestes xifres i per reduir les seqüeles que els tractaments provoquen, amb l’objectiu de curar les dones amb càncer de mama i millorar-ne la qualitat de vida.
En transporte público:
EMT: Líneas 6, 20, 29, 33, 34, 36, 39
En coche:
. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A y Ma-20
Bicipalma
https://www.bicipalma.com/es/palma/
Descargar díptico: "Cómo llegar a Son Espases"
De lunes a viernes 8h - 20h
En transporte público:
En coche: