Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

27 de jul. 2019
Esta imagen ilustra que: Son Espases inverteix 1,7 milions d’euros en la renovació dels servidors del sistema d’informació d’històries clíniques

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del seu sistema d’informació d’històries clíniques, anomenat Millennium, després de deu anys en funcionament. En concret, 1,3 milions d’euros corresponen a la renovació de la infraestructura i a la compra de llicències informàtiques de programari base, i 400.000 € s’han destinat a la instal·lació de Millennium a càrrec de Cerner sobre la nova infraestructura. L’objectiu d’aquesta inversió és assegurar un rendiment òptim per als anys vinents, millorar l’experiència de l’usuari i oferir un servei més bo als pacients.

 Millennium és el sistema de gestió de pacients, Història Clínica Electrònica (HCE) i solucions departamentals (farmàcia, etc.) completament integrats que està implantat a l’Hospital Universitari Son Espases des que es va inaugurar, l’any 2010. Va ser el primer sistema d’informació hospitalària (HIS) que va aconseguir el guardó HISS Davies Enterprise fora dels Estats Units d’Amèrica. Una de les característiques principals és la potencialitat del gestor de peticions, que és transversal a tots els serveis, cosa que permet demanar al mateix temps i amb poc més d’un clic diverses indicacions clíniques tot agrupant-les (proves complementàries de laboratori i de radiologia, indicacions farmacèutiques, indicacions terapèutiques, cites, etc.). També cal destacar el disseny de la introducció de dades de manera estructurada i ordenada segons els fluxos del treball clínic que s’ha desenvolupat en els darrers dos anys, que facilita, per una banda, la documentació de la història clínica dels pacients a càrrec dels professionals i, per a l’altra, l’extracció de dades i indicadors. Actualment, més de 1.100 usuaris accedeixen cada dia de manera concurrent a Millennium, que alberga més d’un milió d’històries clíniques.

 Instal·lació de Millennium en la nova infraestructura

A la 1.00 de la matinada de dissabte (és a dir, durant la nit del divendres al dissabte) ha tingut lloc una aturada programada per dur a terme les tasques de canvi d’infraestructura, durant les quals no s’hi han registrat incidències. Des de les 8.00 hores d’avui, Millennium ja funciona sobre la nova infraestructura informàtica. Durant aquestes set hores d’aturada programada han estat en marxa els ordinadors prevists en el pla de contingència per tal que els professionals poguessin accedir a les històries clíniques.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19