Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2013

17 de gen. 2014
Esta imagen ilustra que: Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2013

El Premi a la Millor Publicació Científica ha estat concedit a Alberto Alonso-Fernández per un article sobre l’associació entre l’apnea del son i l’embòlia pulmonar

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui dematí els Premis d’Investigació del centre hospitalari de l’edició de 2013 en les categories de Millor Publicació Científica, Projectes Pilot i Borsa de Viatge.

Els Premis d’Investigació de Son Espases, amb una dotació de 19.200 €, són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació que pretén fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals sanitaris del centre hospitalari de referència de les Illes Balears i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria.

Com hem dit, hi ha tres categories de premis remunerats: Millor Publicació Científica, amb què es premia la publicació d’un article a la revista que ha tengut un factor d’impacte més gran; Millor Projecte Pilot, amb què es dóna suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes, i, finalment, ajudes per a despeses de viatge i inscripció en congressos científics per al personal que hi assisteix per fer-hi alguna aportació (pòster o comunicació).

En l’edició de 2013 ha rebut el Premi a la Millor Publicació Científica un estudi clínic titulat “Association between obstructive sleep apnea and pulmonary embolism” (“Associació entre l’apnea obstructiva del son i l’embolisme pulmonar”), liderat per Alberto Alonso-Fernández i publicat l’any passat a la revista científica Mayo Clinic Proceedings, en el qual s’investiga la correlació entre l’apnea del son i l’embòlia pulmonar. Les conclusions d’aquest estudi indiquen que, efectivament, s’ha trobat una alta prevalença de la síndrome de l’apnea del son en pacients que pateixen embolisme pulmonar.

Per la seva part, els Projectes Pilot més votats han estat els de Maria Rosa Julià, facultativa especialista en immunologia; Leyre Bento, especialista en hematologia; Silvia Tur, especialista en neurologia i Gwendolyn Barceló, investigadora sènior UNI.

Durant l’entrega dels premis, el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Víctor Ribot, ha destacat “la dedicació i l’esforç dels professionals de l’Hospital Universitari Son Espases per aprofundir en la recerca sempre orientada a la millora de la qualitat assistencial per als pacients”. Així mateix, hi han participat el coordinador de la Unitat d’Investigació de Son Espases, Borja García; el director de l’IdISPa, Miquel Fiol, i el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19