Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases organitza la I Jornada d’Actualització de Càncer de Pulmó

8 d’abr. 2016
Esta imagen ilustra que: Son Espases organitza la I Jornada d’Actualització de Càncer de Pulmó

El Comitè de Càncer de Pulmó de l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat avui la I Jornada d’Actualització de Càncer de Pulmó amb dos objectius: d’una banda, debatre sobre les controvèrsies en l’abordatge d’aquesta patologia i, d’una altra, analitzar els darrers avenços en el tractament, com ara la immunoteràpia.

El càncer de pulmó és una de les malalties més greus i un dels càncers amb més incidència. De fet, és el que causa més mortalitat entre els homes i el tercer entre les dones, després del càncer de còlon i del de mama. És el càncer més letal entre els homes perquè és el més freqüent i perquè en el 70 % dels casos es diagnostica en una fase avançada (el 30 % restant són quirúrgics). Val a dir que el tabaquisme és la causa més comuna que provoca càncer de pulmó.

El Comitè de Càncer de Pulmó de l’Hospital es va crear l’any 1991 i està format principalment per especialistes dels serveis de Pneumologia, Radiologia, Oncologia i Cirurgia Toràcica, tot i que també n’hi ha dels de Medicina Nuclear, Radioteràpia i Anatomia Patològica. En aquest Comitè, que es reuneix periòdicament, s’estudien i s’analitzen els casos de càncer de pulmó que es diagnostiquen per determinar de manera multidisciplinària quin ha de ser l’abordatge del tractament. El Servei de Pneumologia té una consulta de diagnòstic ràpid del càncer de pulmó, que en només quinze dies determina el tipus de tumor detectat i l’extensió que ocupa.

Durant la Jornada s’han organitzat sis taules rodones, en les quals s’ha debatut sobre aspectes que generen molta controvèrsia, com ara si els programes de cribratge del càncer de pulmó són efectius o no, quin ha de ser el tractament en els estadis localment avançats (quimioteràpia i cirurgia, quimioteràpia i radioteràpia, o quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia) i el paper de la biòpsia líquida, entre d’altres. També s’hi ha debatut sobre els nous tractaments amb la immunoteràpia i les teràpies dirigides.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19