Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Un de cada deu pacients amb diabetis presenta lesions o úlceres als peus

18 de març 2016
Esta imagen ilustra que: Un de cada deu pacients amb diabetis presenta lesions o úlceres als peus

Es calcula que el 10 % dels pacients amb diabetis presenten lesions o úlceres als peus, cosa que s’anomena “peu diabètic”. Cada any, l’Hospital Universitari Son Espases atén una cinquantena d’urgències quirúrgiques per aquesta problemàtica, que poden acabar majoritàriament amb l’amputació d’una extremitat inferior o de totes dues.

Quan es parla de peu diabètic es fa referència a les ulceracions o a la destrucció dels teixits profunds relacionats amb alteracions neurològiques i amb diferents graus d’una malaltia vascular perifèrica a les extremitats inferiors, que sovint es complica amb una infecció. Aquesta infecció i els problemes circulatoris associats són una complicació molt greu que, com dèiem, pot acabar en amputació.

Les infeccions als peus es poden produir per contaminació de ferides, d’ulls de poll, de pell seca o d’ungles mal tallades. Per tant, per prevenir l’aparició de la patologia del peu diabètic és molt important revisar-se els peus periòdicament, cuidar-se de la higiene, emprar calçat còmode, evitar el sedentarisme, mantenir una alimentació adequada i visitar el metge en cas d’infecció.

II Reunió Multidisciplinària sobre el Peu Diabètic

El Servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat avui dematí la II Reunió Multidisciplinària sobre el Peu Diabètic. L’objectiu d’aquesta jornada, en la qual han participat una cinquantena de professionals de diferents especialitats, ha estat actualitzar conceptes sobre la patologia infecciosa i vascular del pacient amb peu diabètic i el tractament precoç d’aquestes complicacions. A més, s’han establit pautes de diagnòstic i tractament dels pacients amb úlceres als peus amb una possible infecció associada: tractament antibiòtic, tipus de cura, mesures de suport general i definició dels criteris de derivació al centre de referència (Son Espases) en cas d’alteració circulatòria de l’extremitat afectada. En definitiva, es tracta de sumar esforços dels professionals de l’atenció primària i de l’atenció hospitalària que habitualment tracten aquest tipus de pacients.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19