Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases organitza un curs de Cirurgia Oncològica Peritoneal amb animals

7 de nov. 2017
Esta imagen ilustra que: Son Espases organitza un curs de Cirurgia Oncològica Peritoneal amb animals

La Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Son Espases ha organitzat per a avui un curs pràctic de tècniques de cirurgia oncològica radical i reseccions viscerals múltiples. Les pràctiques s’han fet amb dos porcs i han estat guiades en tot moment pels instructors. Es tracta del primer curs d’aquestes característiques que s’imparteix a tot l’estat, en el qual han participat set facultatius, entre cirurgians i ginecòlegs, provinents d’hospitals de diferents comunitats autònomes. El curs ha tengut lloc a les sales d’operacions experimentals, que estan situades a l’estabulari de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), a Son Espases.

Els objectius generals del curs han estat adquirir coneixements bàsics sobre les tècniques d’extirpació de tumors malignes d’origen digestiu o ginecològic i iniciar-se en la pràctica de la citorreducció oncològica peritoneal i en tècniques de control vascular. En el cas concret de la quimioteràpia intraperitoneal hipertèrmica (HIPEC), actualment és encara una tècnica poc habitual, però que ha permès que augmenti de manera significativa l’esperança de vida dels pacients d’una malaltia considerada pràcticament terminal.

Segons el coordinador de la Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal de Son Espases, Rafael Morales, aquest curs “és una oportunitat per a cirurgians i ginecòlegs d’adquirir habilitat en el maneig d’aquest tipus d’intervencions quirúrgiques complexes utilitzant models animals”.

L’organització del curs situa el Servei de Cirurgia General i Digestiu com un dels referents de tot el territori de l’estat en l’aplicació i la formació de noves tècniques quirúrgiques en benefici dels pacients.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19