Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases realitza per primera vegada a les Balears una intervenció d’endometriosi profunda amb visualització de l’urèter amb contrast

26 de des. 2019
Esta imagen ilustra que: Son Espases realitza per primera vegada a les Balears una intervenció d’endometriosi profunda amb visualització de l’urèter amb contrast

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat, per primera vegada a les Illes Balears, una intervenció d’endometriosi profunda visualitzant l’urèter de manera còmoda i segura. L’operació ha estat possible gràcies a un colorant que no és perjudicial i que permet identificar més fàcilment l’urèter en tot el seu recorregut de manera segura i eficaç. La conjunció dels equips multidisciplinaris i l´ús de la tecnologia de darrera generació de l’Hospital han fet possible que la seguretat de la pacient fos major.

L'endometriosi afecta entre el 5% i el 15% de les dones en edat reproductiva. Es tracta de la presència de teixit de l'interior de l'úter (endometri) a altres teixits de la pelvis, la qual cosa causa una inflamació crònica. L'endometriosi és una malaltia que provoca menstruacions doloroses i que pot arribar a ser una causa d'infertilitat. Una de les varietats més complexes és l'endometriosi profunda. L’abordatge requereix un equip multidisciplinari d'alt nivell com el que tracta a aquestes pacients a Hospital Universitari Son Espases. Configuren l'equip especialistes de ginecologia, de cirurgia general, d’anestesiologia, d’urologia, de rehabilitació, de fisioteràpia, etc. 

És la primera vegada que s'utilitza aquesta nova tècnica amb contrast local ureteral a les Illes Balears. Aquesta mateixa tecnologia també permet valorar la correcta anastomosi del sigma, que, en aquest cas, també estava afectat i que ha requerit la col•laboració del Servei de Cirurgia (Cirurgia Colorectal). La conjunció d’un equip multidisciplinari ben coordinat i una tecnologia d'alta sofisticació ha permès assolir els millors resultats en el tractament de les dones afectades per endometriosi profunda i d'altres patologies pelvianes complexes.

L'endometriosi profunda sol afectar els teixits adjacents als urèters per la qual cosa la tècnica utilitzada possibilita la clara visualització de l'urèter sense necessitat d'introduir-hi un catèter. El colorant utilitzat és el verd d'indocianina (ICG), que és innocu per a la pacient, però requereix un sistema òptic sofisticat. 


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19