Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases estrena una sala de cinema per als infants ingressats

20 de des. 2019
Esta imagen ilustra que: Son Espases estrena una sala de cinema per als infants ingressats

Son Espases ha obert una sala de cinema infantil perquè els infants puguin anar al cine sense sortir de l’Hospital i mentre reben el seu tractament. La posada en marxa d’aquest cinema ha estat possible gràcies a la donació desinteressada de la Fundación Joyron, que se centra a ajudar els infants més vulnerables o malalts i a contribuir a millorar la seva qualitat de vida. Aquesta iniciativa s’emmarca en la línia d’humanització de l’assistència sanitària per fer més agradable l’estada dels pacients ingressats.

El cinema està situat a la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital —planta 1, mòdul D—, ocupa una superfície de 25 metres quadrats i té una capacitat per a quinze infants, que es poden seure a unes grades escalonades amb seients de colors vius. També hi ha un espai reservat per als infants que vagin amb cadira de rodes o amb degotadors. La sala està decorada amb quadres de pel·lícules infantils i compta amb una pantalla de 110 polsades en la qual es podran projectar els clàssics i les darreres novetats cinematogràfiques infantils.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el president i fundador de la Fundación JoyRon, Ronals Hawes, i el director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, han visitat la nova sala de cinema per als infants ingressats. També han estat presents en la visita el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la subdirectora d’Humanització, Atenció a l’Usuari i Formació, Rosa Duro; el director de gestió, Joan Carrió; el director d’Infermeria, Juan Manuel Gavala; el cap del Servei de Pediatria, Joan Figuerola, i la supervisora d’infermeria de l’Àrea de Pediatria, Mercedes Anguiano, a més dels representants de les empreses que han participat en la posada en marxa del cinema infantil.

Els guanyadors del Goya pel curtmetratge Woody&Woody , Jaume Carrió i Laura Gost, també s’han volgut sumar a la gran estrena. Els infants ingressats i els convidats han posat al photocall i han passat per la catifa vermella, com si es tractàs d’una première.

L’Àrea de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases atén una mitjana de 3.400 ingressos a les unitats d’hospitalització B i D. Gràcies a la col·laboració d’entitats i d’associacions com Na Marga Somriu o la Fundació “la Caixa”, compta amb dues sales de jocs decorades i una Ciberaula. A més, els infants que han de romandre ingressats durant molt de temps poden anar a l’Aula Hospitalària per continuar el seu procés escolar.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19