Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases remodela la cuina del centre per oferir un servei més àgil i fluid

16 d’ag. 2017
Esta imagen ilustra que: Son Espases remodela la cuina del centre per oferir un servei més àgil i fluid

L’Hospital Universitari Son Espases remodela la zona de cocció per tal d’oferir un millor servei als usuaris del centre. Per això, es canviarà el paviment per prevenir futures filtracions al pis inferior. Les obres, de les quals es fa càrrec l’empresa concessionària, es realitzaran durant el mes d’agost perquè l’afluència de gent és menor i és més viable elaborar menjars d’estiu que es poden servir freds. S’ha de dir que, des de fa un mes i mig, s’està treballant en la planificació i elaboració dels menús per garantir la qualitat del servei. Per altra banda, el pla també garanteix que els pacients amb dietes especials tenguin la seva alimentació específica. A més, es remodelarà la zona de rentat per millorar els espais i l’eficiència de la sala, el que inclou la instal·lació d’un nou equip de rentat automàtic. Per això, durant la remodelació, l’actual tren de rentat quedarà adequat i operatiu a una zona contigua, fet que garanteix la continuïtat del servei.

Per oferir el servei d’alimentació amb total garantia, Son Espases ha fet estudis de producció i anàlisi per veure quins aliments són viables a l’hora d’aplicar-los el procediment de congelació i conservació (model de línia freda), tenint en compte que no perdin ni la qualitat ni els nutrients. Així, durant aquest mes de juliol es du a terme el procés que consta de quatre punts: elaborar els plats, refredar-los, congelar-los i, finalment, conservar-los, cosa que garanteix tant la validesa organolèptica com microbiològica dels menús. És important remarcar que tant aquest procediment com l’elaboració dels menús han estat supervisats i validats per la Direcció General de Salut Pública i Participació; pel Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició; per la Inspecció de Sanitat i per la nutricionista de l’Hospital. Així mateix, els aliments que no siguin viables per al model de línia freda seran substituïts per productes de cinquena gama o adquirits a través de proveïdors externs.

Es té previst que les obres s’executin en un termini d’un mes, encara que el pla de la reforma té previst produir menús durant un període més llarg, per poder fer front a possibles demores en l’execució.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19