Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei d’Hematologia ha renovat l’autorització per obtenir i implantar cèl·lules mare hematopoètiques

7 d’ag. 2017
Default image

El servei d’Hematologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha renovat l’autorització de la Conselleria de Salut per obtenir i implantar cèl·lules mare hematopoètiques, corresponents al teixit que produeix les cèl·lules sanguínies, de medul·la òssia o de cordó. La renovació s’ha fet efectiva després d’haver rebut la inspecció dels serveis tècnics del Servei d’Avaluació, Acreditació i Inspecció.

S’ha de dir que la renovació suposa el reconeixement del compliment de les normes de qualitat i seguretat per a la donació, obtenció, avaluació, processament, preservació, emmagatzematge i distribució de cèl·lules i de teixits humans. Fet que també suposa una primera passa per a la renovació de l’Acreditació JAICE, una de les més prestigioses d’àmbit mundial, que certifica que els centres compleixen amb uns estàndards d’excel·lència en els procediments relacionats amb els trasplantaments.

El trasplantament hematopoiètic consisteix en l’administració de cèl·lules mare sanguínies, de medul·la òssia o de cordó, a un pacient, de manera que poden ser cèl·lules d’un donant o del mateix pacient. Primer es destrueix la medul·la òssia mitjançant medicaments i radioteràpia per després reemplaçar-la per una de sana. A més, és una opció per tractar determinades malalties oncohematològiques.

Durant els primers mesos de l’any, el Servei d’Hematologia de Son Espases, ha efectuat un total de 26 trasplantaments: 10 al·logènics de donant familiar, 3 de donant no emparentat i 13 auto-trasplantaments.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19