Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Tallers per mostrar a la població com s’ha d’actuar davant una aturada cardiorrespiratòria

16 d’oct. 2017
Esta imagen ilustra que: Tallers per mostrar a la població com s’ha d’actuar davant una aturada cardiorrespiratòria

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, l’Hospital Universitari Son Espases ha organitzat per a avui uns tallers de reanimació cardiopulmonar per mostrar a la població com s’ha d’actuar davant una aturada cardiorrespiratòria. Aquestes activitats de sensibilització i de formació estan organitzades pels professionals de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital i per Docència Mèdica.

En els tallers, que han tengut lloc a l’entrada de Consultes Externes, s’han donat instruccions i recomanacions utilitzant maniquins per mostrar com obrir les vies aèries, fer una reanimació cardiopulmonar o fins i tot emprar un desfibril·lador automàtic extern. D’aquesta manera es pretén donar a conèixer a la població l’anomenada “cadena de supervivència”, en la qual tant els ciutadans com els sanitaris participen conjuntament en les actuacions per intentar recuperar una persona que hagi patit una aturada cardíaca.

Convé recordar que una aturada cardiorrespiratòria és el cessament brusc de les funcions vitals, de la respiració i del batec del cor. Tanmateix, moltes aturades poden ser reversibles si s’actua de manera precoç per mitjà de la reanimació cardiopulmonar (RCP) o l’ús d’un desfibril·lador automàtic extern. L’RCP pretén recuperar les funcions vitals amb una combinació de compressions toràciques, ventilació assistida i, si fos necessari, desfibril·lació.

Està demostrat que, en un cas d’aturada cardiorrespiratòria, si alguna de les persones presents inicia la reanimació cardiopulmonar abans que arribin els serveis d’emergència hi ha més probabilitats que la víctima sobrevisqui —ja que el temps és fonamental en la recuperació del batec del cor— i que pateixi menys seqüeles.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19