Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Tercera jornada formativa sobre esports de resistència

11 de nov. 2017
Esta imagen ilustra que: Tercera jornada formativa sobre esports de resistència

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit avui la 3a Jornada Formativa sobre Esports de Resistència, l’objectiu principal de la qual era divulgar coneixements i eines aplicables al procés de preparació física dels esportistes de resistència. Ha consistit en ponències sobre diversos temes relacionats amb l’entrenament i la salut, presentades tant per professionals sanitaris com del món de l’esport, cosa que ha permès resoldre els dubtes més comuns que els assistents han plantejat.

Christopher Yates, adjunt del Servei d’Urgències i de la Unitat de Toxicologia de Son Espases, ha exposat els pros i els contres de prendre antiinflamatoris, un hàbit entre els atletes de resistència, i ha assenyalat que poden produir més efectes negatius que no positius.

Nuria Gascuñana, diplomada en fisioteràpia, ha tractat sobre el controvertit tema dels estiraments, una pràctica poc coneguda —i a vegades sobrevalorada—, però habitual entre els atletes de resistència. Ha arribat a la conclusió que no són la panacea per evitar qualsevol lesió.

Lucía Pasamar, cardiòloga del Servei de Cardiologia, ha fet una xerrada sobre la valoració mèdica dels esportistes i les proves complementàries pertinents com a mesures bàsiques per prevenir la mort sobtada i detectar afeccions cardiovasculars. Ha confirmat la utilitat d’aquestes proves d’esforç en l’àmbit de la salut i l’esport però ha qüestionat l’ergometria convencional com a prova de cribratge per a esportistes asimptomàtics.

Finalment, Pablo Escobar, llicenciat en ciències de l’activitat física i de l’esport i màster en alt rendiment, ha tractat sobre la importància de gestionar correctament les sessions de llarga durada per preparar una prova d’ultra trail (cursa de muntanya de recorregut llarg) i n’ha fet una exhaustiva revisió aclarint qüestions importants sobre com aconseguir els resultats més bons amb el risc més baix de patir alguna lesió.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324



En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19