Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Tercera jornada formativa sobre esports de resistència

11 de nov. 2017

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit avui la 3a Jornada Formativa sobre Esports de Resistència, l’objectiu principal de la qual era divulgar coneixements i eines aplicables al procés de preparació física dels esportistes de resistència. Ha consistit en ponències sobre diversos temes relacionats amb l’entrenament i la salut, presentades tant per professionals sanitaris com del món de l’esport, cosa que ha permès resoldre els dubtes més comuns que els assistents han plantejat.

Christopher Yates, adjunt del Servei d’Urgències i de la Unitat de Toxicologia de Son Espases, ha exposat els pros i els contres de prendre antiinflamatoris, un hàbit entre els atletes de resistència, i ha assenyalat que poden produir més efectes negatius que no positius.

Nuria Gascuñana, diplomada en fisioteràpia, ha tractat sobre el controvertit tema dels estiraments, una pràctica poc coneguda —i a vegades sobrevalorada—, però habitual entre els atletes de resistència. Ha arribat a la conclusió que no són la panacea per evitar qualsevol lesió.

Lucía Pasamar, cardiòloga del Servei de Cardiologia, ha fet una xerrada sobre la valoració mèdica dels esportistes i les proves complementàries pertinents com a mesures bàsiques per prevenir la mort sobtada i detectar afeccions cardiovasculars. Ha confirmat la utilitat d’aquestes proves d’esforç en l’àmbit de la salut i l’esport però ha qüestionat l’ergometria convencional com a prova de cribratge per a esportistes asimptomàtics.

Finalment, Pablo Escobar, llicenciat en ciències de l’activitat física i de l’esport i màster en alt rendiment, ha tractat sobre la importància de gestionar correctament les sessions de llarga durada per preparar una prova d’ultra trail (cursa de muntanya de recorregut llarg) i n’ha fet una exhaustiva revisió aclarint qüestions importants sobre com aconseguir els resultats més bons amb el risc més baix de patir alguna lesió.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19