Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Una cinquantena d’estudiants assisteixen a Son Espases a una jornada de portes obertes per a futurs residents

23 de març 2023
Esta imagen ilustra que: Una cinquantena d’estudiants assisteixen a Son Espases a una jornada de portes obertes per a futurs residents

Una cinquantena d’estudiants de la branca de Ciències de la Salut han assistit avui matí a l’Hospital Universitari Son Espases a una Jornada de Portes Obertes per a futurs residents. L’objectiu de la Jornada —organitzada per la Comissió de Docència de l’Hospital— és donar a conèixer l’oferta de places de l’hospital de referència de les Illes Balears per a interns residents de les especialitats de biologia, farmàcia, infermeria, medicina i química.

Enguany, Son Espases oferirà 57 places per a residents, una xifra que ha anat augmentant de manera progressiva en els darrers anys. Actualment, a la Unitat Docent de Son Espases hi ha 224 residents fent la seva formació especialitzada.

Durant la Jornada, la cap d’estudis de Son Espases, Ana Cremades, ha donat la benvinguda als assistents i els ha explicat les característiques i les instal·lacions de l’Hospital, les especialitats acreditades actualment i l’oferta docent de postgrau.

També ha fet esment al Programa Formatiu i a l’avaluació formativa que es fa durant els anys de formació. Els assistents han tingut l’oportunitat de conversar directament amb els tutors i amb residents que actualment estan fent la seva formació especialitzada a Son Espases i de plantejar-los els seus dubtes i inquietuds. Fins i tot, alguns d’ells han visitat els diferents serveis acompanyats de tutors i residents-

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha assistit a la Jornada de Portes Obertes i ha aprofitat l’ocasió per destacar els avenços que ha fet Balears en matèria de formació de professionals. S’ha referit a la creació de la Facultat de Medicina, que enguany oferirà 9 places més en el primer curs i arribarà a les 69. Ha destacat que, a les Illes, ja hi ha 12 unitats docents i que cada any augmenta el nombre de places de residents. També s’ha referit als avenços tecnològics i en investigació que fan de Balears un lloc molt atractiu per fer la residencia.

Actualment, l’Hospital Universitari Son Espases té 40 especialitats acreditades: anàlisis clíniques, anatomia patològica, anestèsia i reanimació, angiologia i cirurgia vascular, aparell digestiu, cardiologia, cirurgia cardíaca, cirurgia general, cirurgia oral i maxil·lofacial, cirurgia ortopèdica i traumatologia, cirurgia pediàtrica, cirurgia plàstica, cirurgia toràcica, dermatologia, endocrinologia i nutrició, farmàcia hospitalària, hematologia i hemoteràpia, immunologia, medicina intensiva, medicina interna, medicina nuclear, medicina preventiva, microbiologia, nefrologia, neurocirurgia, neurologia, obstetrícia i ginecologia, oftalmologia, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, otorrinolaringologia, pediatria, psiquiatria, pneumologia, radiodiagnòstic, radiofarmàcia, radiofísica, rehabilitació i urologia.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19