Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

14 pacients ingressats a la UCI de Son Dureta han estat traslladats a la de Son Espases

21 de des. 2010
Esta imagen ilustra que: 14 pacients ingressats a la UCI de Son Dureta han estat traslladats a la de Son Espases

14 pacients hospitalitzats a la UCI d’adults han estat traslladats avui de Son Dureta al nou Hospital Universitari Son Espases. El trasllat s’ha iniciat a les 09:00 del matí amb la constitució del Comitè de Direcció del Trasllat que està encapçalat pel conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs.

L’operació del trasllat s’ha iniciat a les 09:53 hores amb la sortida del primer pacient i el darrer ha sortit de Son Dureta a les 14:30 hores. En el dispositiu han participat 5 UVIs del 061 (ambulàncies medicalitzades de Suport Vital Avançat), amb 1 metge, 1 infermera i el conductor en cada ambulància. Els primers pacients traslladats han estat els més inestables. Un cop vist que el circuit anava bé, ha començat el trasllat de la resta de pacients.

El director general de l’Hospital Universitari Son Espases, Luis Carretero, acompanyat del director assistencial, Lucio Pallarés; de la directora d’infermeria, Mercedes Vacas; i del subdirector mèdic, Joan Vidal, ha agraït la col·laboració i l’entrega dels professionals que han possibilitat que el trasllat es realitzés sense cap incidència. “Avui era un trasllat delicat, ja que es tracta de pacients crítics de la UCI, però s'ha complert tota la planificació i aquests pacients ja estan sent atesos aquí a Son Espases”, ha manifestat Lucio Pallarés.

El nou hospital de referència compta amb totes les àrees i dispositius del bloc quirúrgic, de la UCI i de la Reanimació postoperatòria. D’aquesta manera, totes les instal·lacions de l’hospital estan plenament operatives i l’activitat assistencial es realitzarà al 100% una vegada realitzat el trasllat de l’Àrea Materno Infantil.


Recorregut del trasllat

A les 09:53 del matí ha sortit el primer pacient en una ambulància, que ha cobert sense incidències el recorregut de 8 km entre els dos hospitals. La cadència de sortida de les ambulàncies ha estat de 15 minuts.

Durant els dies previs al trasllat, els pacients i els seus familiars han estat informats de la programació, i de que el canvi d’hospital es produeix des de l’habitació que ocupa a Son Dureta fins a l’habitació que li han assignat a Son Espases, procés en el què sempre han estat acompanyats de personal sanitari.

Tots els pacients han tingut una polsera identificativa i un full de trasllat, mentre que el personal sanitari (de sortida de Son Dureta, del 061 i d’arribada a Son Espases) ha comptat en tot moment amb les dades de la seva història clínica, la unitat d’origen i la unitat de destí; el llit a Son Dureta i el del nou hospital i la zona on arribarà a Son Espases. D’altra banda, els professionals de les ambulàncies han disposat, a més del full de trasllat, de la història clínica i la farmacoteràpia prescrita al pacient.


Operatiu

PACIENTS UCI: Els pacients de la UCI han sortit de la unitat coordinats pel personal mèdic i d’infermeria de la pròpia UCI. Han estat disponibles 5 UVIS mòbil, dotades amb metge, infermera i conductor, que ha conduit als pacients cap a Son Espases des del soterrani de Son Dureta, des de el seu moll de sortida. Els malalts han anat directament de UCI a UCI .


Activitat desenvolupada fins avui a Son Espases

Un total de 289 pacients han anat a les Urgències de Son Espases d’ençà que es van obrir el diumenge, a les 22.00 hores. D’aquests, s’han generat 70 ingressos.

Quant a l’hospitalització, hores d’ara hi ha 222 pacients ingressats al centre sanitari i ja s’han donat 14 altes.

Durant el dia d’avui, s’han realitzat 7 intervencions quirúrgiques urgents: 3 de Cirurgia Plàstica, 2 de Ginecologia i Obstetrícia, 1 de Traumatologia, i 1 d’Angiografia i Cirurgia Vascular. També s’ha realitzat un estudi de cateterisme i, en les pròximes hores, es realitzarà un altre.


Operatiu per a demà dimecres, 22 de desembre

Es traslladarà l’Àrea Maternal-Infantil, amb devers 60 pacients. El 061 aportarà 7 UVIs mòbils, 7 ambulàncies de suport vital bàsic, una ambulància i autobús de transport col·lectiu.

La Conselleria de Salut i Consum vol agrair a totes les institucions: Servei de Salut, 061, 112, Consell de Mallorca, Guàrdia Civil, Policia Local, representants sindicals, empreses col·laboradores i empresa concessionària el seu treball i col·laboració en aquest trasllat. Igualment, vol agrair la comprensió dels malalts i familiars per aquest trasllat d’avui, que ha finalitzat sense cap incidència especial.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19