Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Amb l’arribada dels darrers 58 pacients de l’Àrea Materno-Infantil, finalitza el trasllat de Son Dureta a Son Espases, que ha suposat la mobilització de 223 pacients entre els dos hospitals

22 de des. 2010
Esta imagen ilustra que: Amb l’arribada dels darrers 58 pacients de l’Àrea Materno-Infantil, finalitza el trasllat de Son Dureta a Son Espases, que ha suposat la mobilització de 223 pacients entre els dos hospitals

Amb l’arribada dels darrers 58 pacients procedents de l’Àrea Materno-Infantil, ha finalitzat el trasllat de Son Dureta a Son Espases, que ha suposat la mobilització de 223 pacients entre els dos hospitals. D’altra banda, a partir de les 8.00 hores d’avui, ja estan obertes les Urgències pediàtriques i de ginecologia i obstetrícia.

La darrera operació del trasllat s’ha iniciat a les 9:30 hores del matí, amb la sortida del primer pacient i el darrer ha sortit de Son Dureta a les 16:08 hores. En total, s’han desplaçat 9 nadons de la UCI de nounats; 3 dones puèrperes amb els seus nadons (3); 7 infants de la UCI pediàtrica; 13 nadons de la Unitat de Cures Mitjanes de nounats; 3 malats crònics pediàtrics; 2 pacients de Psiquiatria; 15 d’hospitalització pediàtrica i 3 de Ginecologia. En el dispositiu han participat 7 UVIs mòbils; 8 ambulàncies de suport vital bàsic i un autobús de transport col·lectiu.

Als 58 pacients traslladats avui, s’afegeixen els 151 malalts adults hospitalitzats que foren traslladats el passat diumenge i els 14 pacients internats a la UCI que foren conduïts ahir dimarts a l’Hospital Son Espases.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha qualificat el trasllat de “fet històric i emotiu” en el què tots els professionals “ho han donat tot” per tal que culminés amb èxit, amb seguretat, amb la màxima tranquil•litat i amb la qualitat assistencial garantida. També ha afegit que l’hospital anirà agafant força poc a poc i esmentant qualsevol incident, anomalia o problema que es presenti. ”Demanen disculpes pels problemes que es puguin produir. Escoltem els suggeriments i així els anirem resolent”, ha manifestat el conseller Thomàs.

A més de la implicació de tot l’equip humà, Vicenç Thomàs ha agraït també la col•laboració de les institucions: Servei de Salut, 061, 112, Consell de Mallorca, Guàrdia Civil, Policia Local, representants sindicals, empreses col•laboradores i empresa concessionària. Igualment, ha agraït la comprensió dels malalts i familiars pels trasllats de Son Dureta a Son Espases, que han finalitzat sense cap incidència especial.

El nou hospital de referència ja compta amb totes les àrees i dispositius del bloc quirúrgic, de la UCI i de la Reanimació postoperatòria. D’aquesta manera, totes les instal•lacions de l’hospital estan plenament operatives i l’activitat assistencial es realitza al 100% una vegada finalitzat avui el trasllat de l’Àrea Materno Infantil.


Activitat desenvolupada fins avui a Son Espases

Un total de 403 pacients han anat a les Urgències de Son Espases d’ençà que es van obrir el diumenge, a les 22.00 hores. En les darreres 24 hores han generat 39 ingressos. Quant a l’hospitalització, hores d’ara hi ha 295 pacients ingressats al centre sanitari i ja s’han donat 21 altes. Durant el dia d’avui, s’han fet 8 intervencions quirúrgiques i ja sumen un total de 18 les realitzades en el nou hospital.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19