Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat quatre trasplantaments renals en només 24 hores

21 de gen. 2011
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat quatre trasplantaments renals en només 24 hores

En cinc dies, s’han produït tres donacions d’òrgans 

La donació i el trasplantament és el millor exemple de coordinació en equip d’un hospital

 

En només 24 hores, l’Hospital Universitari Son Espases ha realitzat quatre trasplantaments de ronyó a pacients que presentaven una insuficiència renal. D’aquests, dos es varen realitzar ahir dijous i, els altres dos, avui horabaixa. Es tracta dels primers trasplantaments renals que es realitzen a l’Hospital quan encara no es compleix un mes de la seva posada en marxa i queda palès que Son Espases sí que està en condicions de realitzar trasplantaments.

Aquests trasplantaments renals han estat possible gràcies a la donació de tres pacients que estaven en mort encefàlica. En total, s’han extret 6 ronyons (4 trasplantats, i els altres 2 que es van enviar a Barcelona perquè aquí no ho havia receptors compatibles), 2 fetges, 4 còrnies i teixit osteotendinós.


Una tasca conjunta on hi participen prop d’un centenar de professionals

En l’activitat de donació I trasplantaments participen prop d’un centenar de professionals sanitaris I no sanitaris de diferents especialitats, totes coordinades per l’equip de Coordinació de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Son Dureta.

D’altra banda, gràcies als donants I als seus familiars que, en moments difícils de les seves vides, donen els seus òrgans de forma altruista I solidària, es possible que hi hagi persones que milloren la seva qualitat I les seves expectatives de vida.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19