Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Avui s’inicia el procés d’obertura de l’Hospital Universitari Son Espases amb el trasllat dels primers serveis administratius

25 d’oct. 2010
Esta imagen ilustra que: Avui s’inicia el procés d’obertura de l’Hospital Universitari Son Espases amb el trasllat dels primers serveis administratius

Aquest dilluns s’ha iniciat el procés d’Obertura del nou Hospital Universitari Son Espases amb l’arribada dels primers professionals dels serveis administratius, d’acord amb els terminis fixats. Així, 20 professionals dels serveis de Planificació de Recursos Humans, Control de Gestió i Desenvolupament Organitzacional han iniciat la seva jornada laboral a Son Espases.

Aquests són els 20 primers professionals dels serveis administratius que es traslladaran a Son Espases durant aquesta setmana. Així, i d’acord amb el calendari previst del Pla d’Obertura, el dimecres, 27 d’octubre, es traslladaran els serveis de Personal, Recursos Humans d’Infermeria, Informàtica i Assessoria Jurídica; el dijous, 28 d’octubre, Documentació Clínica; i divendres, 29 d’octubre, Gestió Econòmica i la Unitat de Suport Econòmic Administratiu. En total, una setantena de professionals faran feina a Son Espases en la primera setmana del Pla d’Obertura.

El director general del nou hospital de referència, Luis Carretero, ha afirmat que s’acompleixen els terminis fixats en el Pla d’Obertura de Son Espases i que la següent fita és l’inici de les consultes externes, previst a la segona quinzena del mes de novembre.

Pla d’Obertura del nou Hospital Universitari Son Espases

  • El temps estimat entre l’obertura de Son Espases i el trasllat de l’activitat de Son Dureta serà el mínim possible. El termini durarà aproximadament 6 setmanes.
  • El desplegament de l’activitat a Son Espases es farà de menor a major complexitat, i amb un increment progressiu del volum d’activitat.
  • La conselleria treballa en un pla de suport amb hospitals públics i privats (amb tots depenent de la cartera de serveis que cadascun pugui assumir) per davallar l’activitat de Son Dureta abans de l’obertura de Son Espases. Amb el Servei de Salut es pacta un pla de suport amb tipus d’activitat, volum i objectius de llista d’espera.
  • L’esquema d’obertura recull que es minimitzi al màxim el desplaçament dels professionals d’un hospital a l’altre. Volem evitar al màxim les molèsties al professional. Els comandaments mèdics i d’infermeria hauran d’estar durant aquest temps de transició entre els dos centres.
  • Durant el període de trasllat, l’atenció sanitària a càrrec de Son Dureta es durà a terme amb la màxima seguretat i garantia de qualitat.
  • Els sistemes d’informació, en especial en l’àmbit assistencial, estaran garantits (història clínica).
  • Es tancaran les àrees assistencials i/o els edificis de Son Dureta, de la manera més compactada possible.

Quant a l’accessibilitat, des de la Conselleria de Salut i Consum i el Servei de Salut es treballa perquè tots els ciutadans i totes les ciutadanes puguin arribar a Son Espases amb les màximes garanties.

Es comptarà amb un dels hospitals més moderns d'Europa i a l'avantguarda de la medicina moderna. En el pla d’equipaments s’ha invertir 85 milions d’euros per configurar Son Espases com un dels hospitals més ben dotat en tecnologia sanitària de tot el món.

Apostes molt notables com la ressonància intraquirúrgica (és la primera de Balears i una de les primeres d'Espanya), medicina nuclear, incorporant un PET TAC (el primer de la xarxa sanitària pública balear i dels primers d'Europa), la implantació de la millor tecnologia disponible en radioteràpia (capdavantera a l’Estat), la cirurgia robòtica, la integració plena entre uns sistemes d'informació innovadors i la tecnologia electromèdica més avançada. Aquesta gran inversió ha estat realitzada no només per posar Son Espases en una situació d'avantguarda, sinó per mantenir-la i actualitzar-la en el temps. S'està fent de forma escalonada, i s'aniran incorporant en un temps rècord.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19