Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases comença a rebre els primers pacients citats per a les especialitats de Consultes Externes

14 de nov. 2010
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases comença a rebre els primers pacients citats per a les especialitats de Consultes Externes

L’Hospital Universitari Son Espases començarà a rebre a partir de dilluns, 15 de novembre, els primers pacients amb cita prèvia per a les Consultes Externes de les primeres especialitats traslladades. Per complir els terminis estipulats en el pla d’obertura, està previst que demà arribin gairebé cent vint pacients amb cita mèdica per a les consultes de traumatologia d’adults, dermatologia, oncologia, rehabilitació i reumatologia. Està previst que, al llarg de la setmana, comencin també a rebre pacients les consultes de anestèsia, cirurgia plàstica, úlceres per pressió i otorinolaringologia.

A partir de dilluns, el Servei de Salut de les Illes Balears posarà en funcionament un servei de reforç per orientar i informar els pacients i per resoldre’ls qualsevol dubte. Aquest servei estarà format per un grup de vint persones que dependran del Servei d’Atenció a l’Usuari de l’Hospital Universitari Son Dureta i que treballaran en dos torns, de matí i d’horabaixa.

A més, a partir de dilluns, els hospitals Son Dureta i Son Espases estaran connectats amb un bus llançadora que traslladarà els professionals sanitaris d’un hospital a l’altre perquè puguin fer el seguiment dels seus pacients.

El pla d’obertura de l’Hospital Universitari Son Espases preveu el desplegament de les activitats de menys complexitat a les de més complexitat, incrementant-ne progressivament el volum. Seguint aquesta previsió, cent cinquanta professionals ja treballen a les àrees dels serveis administratius de Son Espases; en segon lloc, ara es posa en funcionament la segona fase del pla, que consisteix en l’inici de l’activitat ambulatòria. Dins aquesta fase està establert també el pla de muntatge dels equipaments i del mobiliari clínics i no clínics —amb les proves i les certificacions respectives—, que s’enllestirà durant la segona quinzena de novembre.

En les fases posteriors —durant el mes de desembre— es traslladaran les àrees de maternoinfantil i de salut mental i també les àrees assistencials medicoquirúrgiques. S’ha de tenir en compte que aquesta estratègia té l’objectiu de minimitzar el desplaçament de professionals d’un hospital a l’altre. A més, sempre s’hi anteposarà la garantia de qualitat i la màxima seguretat.

El treball durant més d’un any de dos-cents cinquanta professionals distribuïts en vint-i-tres grups de treball específics i dotze grups de treball transversals avala que es complirà el cronograma previst en el pla d’obertura de Son Espases. Totes les accions programades per al trasllat estan estudiades i protocol•litzades meticulosament, i s’hi ha tingut en compte que per damunt de tot sempre es prioritzarà la seguretat dels pacients i dels professionals.


Quatre línies d’autobús

Els pacients que a partir de dilluns hagin d’acudir a les consultes de l’Hospital Universitari Son Espases podran emprar les noves línies d’autobús (20, 29, 33 i 34) que l’Empresa Municipal de Transports de Palma ha posat en servei amb aturada al recinte hospitalari.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19