Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Banc de Sang i de Teixits aconsegueix 53 donacions de sang a la I Marató de Donació de Sang organitzada a l’Hospital

23 de maig 2014
Esta imagen ilustra que: El Banc de Sang i de Teixits aconsegueix 53 donacions  de sang  a la I Marató de Donació de Sang  organitzada  a l’Hospital

67 persones es varen interessar per donar sang, 53 de les quals pogueren fer efectiva la donació, 15 per primera vegada. Distribuïdes per sexes, un total de 19 homes i 34 dones feren donació de sang a la I Marató organitzada a l’Hospital Universitari Son Espases.

 D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components va a un pacient diferent. Un 60,4 % de la sang es destina a persones amb càncer i amb malalties sanguínies i a pacients amb determinats tipus d'anèmia; un 34,3 % és per a malalts operats, (s’hi inclouen els que presenten afeccions cardíaques) i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació; un 2,4 % és per a les pacients d'Obstetrícia i Ginecologia i un 2,9 % per als infants.

A la I Marató celebrada a l’Hospital Universitari Son Espases, 67 persones es varen interessar per donar la seva sang i 53 varen poder fer efectiva la donació, 15 de les quals per primera vegada. Distribuïdes per sexes, un total de 19 homes i 34 dones feren donació de sang. L’any 2013, a l’Hospital Universitari Son Espases, es varen transfondre 11.435 unitats de glòbuls vermells, 2.717 unitats de plaquetes i 1.919 unitats de plasma.

Per la importància de la disponibilitat de sang, l’Hospital Universitari Son Espases disposa d’un punt permanent de donació de sang instal·lat a la planta 0, mòdul F, ubicat a l’entrada principal de consultes.

Qualsevol persona que tengui entre 18 i 65 anys, que gaudeixi de bona salut, que pesi més de 50 quilograms i que no estigui en dejú, és candidata a donar sang. Sempre s’ha de tenir en compte que entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. Els homes poden donar sang 4 vegades a l’any i les dones 3. Per ser donant, és necessari presentar el DNI o el passaport.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19