Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Banc de Sang i de Teixits aconsegueix 53 donacions de sang a la I Marató de Donació de Sang organitzada a l’Hospital

23 de maig 2014

67 persones es varen interessar per donar sang, 53 de les quals pogueren fer efectiva la donació, 15 per primera vegada. Distribuïdes per sexes, un total de 19 homes i 34 dones feren donació de sang a la I Marató organitzada a l’Hospital Universitari Son Espases.

 D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components va a un pacient diferent. Un 60,4 % de la sang es destina a persones amb càncer i amb malalties sanguínies i a pacients amb determinats tipus d'anèmia; un 34,3 % és per a malalts operats, (s’hi inclouen els que presenten afeccions cardíaques) i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació; un 2,4 % és per a les pacients d'Obstetrícia i Ginecologia i un 2,9 % per als infants.

A la I Marató celebrada a l’Hospital Universitari Son Espases, 67 persones es varen interessar per donar la seva sang i 53 varen poder fer efectiva la donació, 15 de les quals per primera vegada. Distribuïdes per sexes, un total de 19 homes i 34 dones feren donació de sang. L’any 2013, a l’Hospital Universitari Son Espases, es varen transfondre 11.435 unitats de glòbuls vermells, 2.717 unitats de plaquetes i 1.919 unitats de plasma.

Per la importància de la disponibilitat de sang, l’Hospital Universitari Son Espases disposa d’un punt permanent de donació de sang instal·lat a la planta 0, mòdul F, ubicat a l’entrada principal de consultes.

Qualsevol persona que tengui entre 18 i 65 anys, que gaudeixi de bona salut, que pesi més de 50 quilograms i que no estigui en dejú, és candidata a donar sang. Sempre s’ha de tenir en compte que entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. Els homes poden donar sang 4 vegades a l’any i les dones 3. Per ser donant, és necessari presentar el DNI o el passaport.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19