Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Consell de Govern autoritza la despesa de les obres d’Urgències, Oncologia Pediàtrica i pàrquing de Son Espases

6 de jul. 2018
Default image

El Servei de Salut ha aprovat la modificació del contracte de concessió d’obra pública de l’Hospital Universitari Son Espases amb l’objectiu d’incloure-hi la reforma del Servei d’Urgències, el Servei d’Oncologia Pediàtrica i l’ampliació de l’aparcament de l’Hospital. L’empresa concessionària serà l’encarregada de dur a terme les obres, amb un pressupost d’1.744.008 € i una durada aproximada de 3 a 5 mesos des del moment que s’iniciïn les obres.

La modificació suposa una millora dels espais destinats als usuaris i respon a les necessitats plantejades pels professionals. Es duu a terme per raons d’interès públic, ja que es fa necessari adaptar alguns serveis per poder oferir unes prestacions sanitàries adequades a la demanda i als canvis actuals (és necessari introduir criteris nous basats en una atenció més personalitzada i més humanitzada).

Ampliació de l’aparcament

L’aparcament de l’Hospital Universitari Son Espases s’ampliarà amb 525 places gratuïtes pels usuaris. Actualment, el pàrquing disposa de 2.335 places, de les quals 1.391 es destinen al públic en general i 944 es reserven al personal de l’hospital. L’augment de plantilla, l’increment de l’activitat assistencial —amb la conseqüent major afluència de visites de pacients i familiars—, i la posada en marxa de la Facultat de Medicina, fan necessària aquesta ampliació.

Reforma del Servei d’Urgències

El Servei d'Urgències de l'Hospital és una de les principals vies d'entrada d'usuaris al centre i un dels serveis més importants en relació al nombre d’usuaris que rep diàriament. La principal funció d’aquest servei és atendre a usuaris que pateixen un procés agut o patologies que requereixen atenció immediata. Disposa de zones específiques que ja s'han modificat en funció de les necessitats tecnològiques, assistencials i de confort que han anat sorgint. No obstant això, l’augment de població i alguns canvis socials o turístics de rellevància (com ara l’envelliment de la població o l’explosió de fenòmens com el lloguer vacacional) ha incrementat el nombre d’usuaris i la necessitat d’una adaptació i reforma del Servei. També ha canviat la forma d’entendre l’atenció al pacient personalitzant i humanitzant els espais i millorant la seguretat dels professionals i els usuaris.

Reforma del Servei d’Oncologia Pediàtrica

La reforma del Servei d'Oncologia Pediàtrica —consensuada amb tots els professionals del Servei— permetrà millorar la confortabilitat i la seguretat dels usuaris. Les habitacions individuals seran de 35,5 m2, el que suposa una ampliació de 13,5 m2 respecte a les actuals. Aquesta millora afavorirà l’entrada de llum natural i oferirà uns espais més confortables pels pacients pediàtrics i els seus acompanyants, creant un entorn més familiar. El projecte habilita dues habitacions de pressió positiva per a l’aïllament dels pacients que ho requereixin i que fins ara s’havien de traslladar a la zona d’adults.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19