Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases amplia l’aparcament amb 525 noves places gratuïtes

24 de set. 2018
Esta imagen ilustra que: Son Espases amplia l’aparcament amb 525 noves places gratuïtes

L’Hospital Universitari Son Espases ha iniciat les tasques preliminars per ampliar l’aparcament del centre amb 525 noves places gratuïtes. Les obres, que tenen un cost d’1.019.777,56 €, consisteixen a condicionar quatre zones per aconseguir aquestes places addicionals, que es preveu que estiguin operatives a final d’any. Amb aquesta obra, el nombre total de places del recinte ascendirà a 2.860, és a dir, les 2.335 actuals més les 525 previstes.

Així ho ha explicat avui la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha presentat el projecte d’ampliació juntament amb el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el director gerent de Son Espases, Josep Pomar. Gómez ha recalcat que aquesta mesura és paral·lela a les iniciatives que es duen a terme amb l’objectiu final d’establir la gratuïtat dels aparcaments hospitalaris a principi de 2019, i ha recordat que actualment el Parlament tramita una proposició de llei per blindar aquest dret a tots els hospitals públics de les Illes Balears.

Concretament, l’objectiu d’aquesta ampliació de places és solucionar la manca de capacitat generada per l’increment de la plantilla, l’augment de l’activitat assistencial i la creació de la Facultat de Medicina, que suposa més demanda atès el creixement del nombre d’alumnes i de professors.

L’ampliació s’ha projectat a l’interior del recinte hospitalari, que ja disposa d’un sistema de control d’accessos funcional. En concret, es preveu condicionar-hi quatre zones per aconseguir les 525 places addicionals:

  • Zona 1: un espai lliure al costat de l’edifici tècnic (65 places).
  • Zona 2: transformació de la jardinera nord (68 places).
  • Zona 3: espai enjardinat davant d’Hospitalització (184 places).
  • Zona 4: ampliació de l’aparcament situat al costat de l’edifici d’Investigació S (208 places addicionals).

Les obres no afectaran en cap cas els accessos de l’Hospital. De fet, els camions de les obres accediran per vies alternatives per tal de no interferir en el funcionament normal de la circulació dins el recinte hospitalari.

A banda de les obres, també es durà a terme tot un conjunt de mesures previstes en el Pla de Mobilitat elaborat per l’Hospital, com ara la creació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, l’increment del nombre de places d’aparcament per a bicicletes, l’habilitació d’un espai per deixar i recollir passatgers i l’eliminació de barreres arquitectòniques, entre d’altres. A més, en el marc de la Comissió de Mobilitat de l’Hospital es potenciaran accions encaminades a la mobilitat sostenible.

El preu de l’aparcament, un 24 % inferior des del desembre de 2015

Al començament de 2015, les tarifes de l’aparcament de Son Espases es varen reduir un 24 % després de revisar el contracte entre el Servei de Salut i l’empresa concessionària. En concret, la tarifa per minut va passar de 0,02665 € a 0,02035 €. Per tant, en el cas d’una estada d’una hora es va passar d’abonar 1,60 € a pagar-ne 1,22 €. El preu màxim per dia complet que es pot aplicar a l’aparcament del recinte hospitalari és d’11 €.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19