Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Consell de Seguretat Nuclear autoritza la posada en marxa de la radioteràpia a Son Espases

29 de jul. 2011
Esta imagen ilustra que: El Consell de Seguretat Nuclear autoritza la posada en marxa de la radioteràpia a Son Espases

El Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Son Espases ja disposa de l’autorització del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per a la seva posada en marxa, després que els tècnics d’aquest organisme realitzessin una minuciosa inspecció i donessin el vistiplau. El CSN és l’únic organisme de l’Estat amb capacitat per autoritzar la posada en marxa d’instal·lacions en les quals s’utilitza l’emissió de radiacions.

La setmana vinent arriben els tres acceleradors lineals de que disposarà el Servei de Radioteràpia, de referència per a tota la Comunitat Autònoma. A partir de llavors començaran les tasques d’instal·lació i calibració de la maquinària. Mentrestant, el Servei continuarà fent feina a Son Dureta, ja que la posada en marxa a Son Espases no començarà fins el pròxim mes de novembre.

L’adquisició dels nous acceleradors lineals, de la casa Varian, sitúa Son Espases 15 anys per davant comparant els equips que hi ha actualment a Son Dureta.

Els nous acceleradors lineals tindran capacitat de realitzar tècniques amb arcoterapia dinàmica volumètrica, que és la forma més sofisticada que hi ha a l’actualitat per tractaments radioteràpics. S’utilitzen intensitats de feixos de radiació no uniformes, amb la finalitat d'aconseguir una distribució de dosi més precisa en el tumor i una major protecció dels òrgans sans. Això s'aconsegueix mitjançant la utilització de diferents camps d'irradiació amb una intensitat de dosi no uniforme en el volum tumoral. La seva utilitat es justifica partint que en radioteràpia les dosis més altes d'irradiació es tradueixen en millor control local de la malaltia. Aquest control suposa guanys en supervivència i, a més, permet augmentar la dosi d'irradiació sobre el volum tumoral amb menors efectes secundaris.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19