Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital aconsegueix els guardons TOP 20 en les Àrees del Cor i del Sistema Nerviós

25 d’oct. 2011
Esta imagen ilustra que: L’Hospital aconsegueix els guardons TOP 20 en les Àrees del Cor i del Sistema Nerviós

Els hospitals TOP de l’Àrea de Cor presenten entre un 13% i un 33% menys de mortalitat, mentre que en els TOP del Sistema Nerviós es produeix una reducció d’entre el 25% i el 33% de la mortalitat en casos d’ictus

25 d’octubre de 2011.- L’Hospital Universitari Son Espases ha obtingut dos guardons TOP 20 en les categories de l’Àrea del Cor i del Sistema Nerviós, uns premis que anualment organitza l’empresa de serveis d’informació sanitària IASIST. En l’edició de 2011, han estat reconeguts 41 hospitals espanyols, d’un total de 160 que han presentat les seves candidatures.

Els hospitals TOP 20 de l’Àrea de Cor tenen entre un 13% i un 33% menys de mortalitat i el seu índex d’estades hospitalàries és fins un 30% inferior respecte dels centres que inclouen aquesta especialitat en la seva cartera de serveis. Són dades importants, ja que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en Espanya i responsables de bona part de la despesa sanitària, tant pel tractament que precisen, com per les despeses indirectes que provoquen degut a les pèrdues de productivitat, la mortalitat prematura i les seqüeles i incapacitats que ocasionen.

Segons les estimacions del Sistema Nacional de Salut (SNS), el conjunt dels processos cardíacs genera més de 222.000 ingressos en centres hospitalaris (el 6,8% dels pacients adults), consumeix el 7,4% de les estades totals i té un cost estimat de més de 1.700 milions d’euros anuals.

Quant a l’Àrea del Sistema Nerviós, els processos avaluats són la malaltia cerebrovascular isquèmica i la malaltia cerebrovascular hemorràgica, que presenten una mortalitat elevada. De fet, són la tercera causa de mort en els països occidentals i, l’any 2009, generaren en el SNS uns 700.000 ingressos hospitalaris i uns costos de 624 milions.

En aquestes dues patologies, els hospitals TOP que tenen neurocirurgia, com és el cas de Son Espases, presenten una taxa de mortalitat i d’estades mitjanes del 25% i 12% inferiors, respectivament. També són menors els índexs de complicacions (en un 22%) i de readmissions urgents (en un 15%).

L’Hospital Universitari Son Espases ha estat guardonat en les Àrees del Cor i del Sistema Nerviós dins la categoria de “Grans hospitals de referència regional i nacional del SNS”, a l’igual que el Complejo Asistencial Universitario de Salamanca; l’Hospital de Sant Pau - Fundació Puigvert i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19