Els objectius d’aquesta sessió són actualitzar els conceptes de la patologia infecciosa i vascular del pacient amb peu diabètic, de forma que es faciliti el diagnòstic i el tractament precoç d’aquestes complicacions, iniciar una pressa de contacte amb els professionals d’altres centres interessats en la patologia del peu diabètic, i coordinar l’actuació entre els diferents centres hospitalaris implicats en el tractament d’aquests pacients.
Quan es parla de peu diabètic és fa referència a les ulceracions o a la destrucció dels teixits profunds relacionats amb alteracions neurològiques i amb diferents graus d’una malaltia vascular perifèrica a les extremitats inferiors, la qual sovint es complica amb una infecció. Aquesta infecció, i els problemes circulatoris associats, és una complicació molt greu, que pot acabar en una amputació del peu o de la cama.
El peu diabètic afecta principalment els pacients diabètics. És una malaltia que, els darrers 40 anys, ha multiplicat la seva prevalença per sis. Actualment, es calcula que un 6% de la població de les Balears pateix diabetis, d’entre els quals un 10% presenten lesions o úlceres als peus. A l’Hospital Universitari Son Espases, s’atenen més de 100 urgències quirúrgiques a l’any amb aquesta patologia.
Les infeccions del peu es poden produir per: infecció de ferides, calls, ulls de poll, pell seca o ungles mal tallades. Per tant, per prevenir l’aparició de la patologia del peu diabètic, és molt important revisar-se els peus periòdicament, cuidar la higiene, emprar unes sabates còmodes, evitar el sedentarisme, mantenir una alimentació adequada i visitar el metge en cas d’infecció.
En transport públic:
En cotxe:
En transport públic:
En cotxe
. Per Carrer d'Aragó/Ma-13A
. Per Ctra. de Manacor y Camí Salard
. Per Autopista de Llevant/Ma-19