Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei d’Anestèsia renova l’equipament per via aèria i adquireix la millor tecnologia disponible en el mercat

3 de set. 2014
Esta imagen ilustra que: El Servei d’Anestèsia renova l’equipament per via aèria i adquireix la millor tecnologia disponible en el mercat

El nou instrumental està equipat amb càmeres de visió d’alta definició i amb pantalles de resolució HD, que permeten al professional obtenir una millor qualitat en la visió, una millor orientació i, al mateix temps, la possibilitat de formar in situ els nous residents utilitzant les millors tècniques d’ensenyament. Els nous equips permeten a l’Hospital mantenir-se com a centre tecnològic i de formació de referència en l’àmbit nacional. Son Espases és l’hospital més sol·licitat pels anestesiòlegs i pels residents per efectuar estades formatives.

El primer pas de tots els procediments quirúrgics és l’aplicació de l’anestèsia, que, en molts de casos, requereix necessàriament la intubació del pacient intervingut.

La intubació permet substituir la respiració espontània d’un pacient per una ventilació administrada per una màquina d’anestèsia o ventilador. Per a la intubació, és necessari passar un tub per dins la tràquea del pacient. Però, en alguns casos, la intubació es pot veure dificultada per alteracions anatòmiques no conegudes prèviament i que apareixen de manera sobtada en la sala d’intervencions. En aquests casos, és de vital importància tenir les habilitats necessàries i una tecnologia d’alta complexitat. Per a aquest tipus d’intervencions, Son Espases compta amb fibroscopis flexibles, videolaringoscopis, estilets òptics i amb els nous supraglòtics, un instrument manco invasiu que permet ventilar als pacients anestesiats sense necessitat d’intubació traqueal.

La nova generació tecnològica amb què s’està dotant actualment Son Espases permetrà una millora en l’abordatge d’aquests procediments d’anestèsia. A partir d’ara, els pacients percebran un major confort durant la intubació anestèsica i tendran menys dolor postoperatori. 

Una de les novetats d’aquesta tecnologia és que està equipada amb càmeres de visió d’alta definició i amb pantalles de resolució HD, que permeten als professionals obtenir una qualitat en la visió i una orientació millor i, al mateix temps, formar nous residents utilitzant les millors tècniques d’ensenyament.

 5.000 pacients ja s’han beneficiat de l’ús d’aquestes tecnologies 

A la resta dels hospitals nacionals, entre un 4% i un 6% de pacients tenen un alt risc de patir complicacions greus. A l’Hospital Universitari Son Espases, en els darrers deu anys, més de 5.000 pacients s’han beneficiat d’aquestes tècniques d’intubació; de manera que, gràcies a aquests dispositius, s’han pogut evitar casos de risc.

Per exemple, es redueix la possibilitat d’ajornar una intervenció per problemes en la intubació del pacient. Concretament, a Son Espases, d’ençà de l’aplicació d’aquestes tècniques fa vuit anys, no s’ha suspès per aquesta causa cap intervenció programada.

L’Hospital Universitari Son Espases és centre de referència nacional en la docència de l’anestèsia 

Des de l’any 2005, el centre de formació en via aèria del Servei d’Anestèsia de l’Hospital Universitari Son Espases ha format 250 residents i 22 metges adjunts, els quals, la majoria, procedeixen dels centres nacionals de tercer nivell més importants (Hospital Ramón y Cajal, Hospital Gregorio Marañón, Hospital La Paz, Hospital Virgen de la Arrixaca, Hospital Virgen del Rocío), així com de centres estrangers, principalment de Portugal i de Sud-amèrica. El nombre de peticions registrades actualment permet assegurar la continuïtat del projecte docent durant els pròxims anys per l’elevada demanda que l’oferta formativa genera.

Recentment, s’ha iniciat el projecte de formació del personal del 061 i dels serveis d’urgències hospitalàries de tota l’Illa per desenvolupar una estratègia sincronitzada, coordinada pel centre de formació.

Precisament, l’extraordinària labor docent impulsada per l’Hospital Universitari Son Espases i la gran demanda de formació generen l’atracció de les empreses tecnològiques per a dotar l’Hospital del material d’última generació, la qual cosa situa permanentment Son Espases com a centre de referència nacional i internacional en l’especialitat d’Anestèsia i via aèria.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19