Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital disposa d’un analitzador de sang portàtil per estudiar, a peu de llit, mostres biològiques en els pacients amb sospita de virus de l’ebola

28 d’ag. 2014
Esta imagen ilustra que: L’Hospital disposa d’un analitzador de sang portàtil per estudiar, a peu de llit, mostres biològiques en els pacients amb sospita de virus de l’ebola

L’equip portàtil es fonamenta en la tecnologia de biosensors que, a través d’uns cartutxos rebutjables que contenen els reactius, permeten, amb una mínima quantitat de sang (0,1 ml,) tenir els resultats del laboratori en només 2 minuts.

L’Hospital Universitari Son Espases ha adquirit un equip portàtil de laboratori que serveix per efectuar analítiques de sang i obtenir els resultats de manera immediata en la mateixa habitació d’aïllament reservada per atendre un eventual cas d’infecció pel virus de l’ebola.

D’aquesta manera, s’evita que mostres biològiques potencialment infeccioses surtin de l’habitació d’aïllament ja que no és necessari que les anàlisis siguin fetes en el laboratori central de l’Hospital. Així, es minimitza la transmissió del virus i la contaminació d’altres equips del laboratori.

El dispositiu portàtil permet l’anàlisi de 20 paràmetres analítics diferents (electròlits, metabòlits, gasos sanguinis i coagulació, entre d’altres), que ajuden, juntament amb la resta d’exploracions i del judici clínic, a tenir una primera aproximació sobre la gravetat del pacient que està sent atès mentre s’espera el resultat microbiològic definitiu del virus de l’ebola.

L’equip portàtil es basa en la tecnologia de biosensors i en un avançat sistema de microfluids. L’equip té uns cartutxos rebutjables, els quals contenen els reactius, que permeten obtenir els resultats del laboratori en 2 minuts. Per fer l’analítica basta una mínima quantitat de sang (0,1 ml).

El dispositiu requereix un entrenament dels professionals mínim i restringeix el circuit de la sang potencialment contaminada en els cartutxos recargables. Una mesura de seguretat de gran importància en aquest tipus de virus.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324



En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19