Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital arriba als 35 donants d’òrgans l’any 2014

11 de set. 2014
Esta imagen ilustra que:  L’Hospital arriba als 35 donants d’òrgans l’any 2014

El centre de referència supera, quan falten tres mesos per acabar l’any, els 34 donants d’òrgans que es varen registrar l’any passat. Els 35 donants han suposat l’obtenció de 110 òrgans: 58 ronyons, 29 fetges, 9 cors, 11 pulmons i 3 pàncrees, a més de 48 còrnies i múltiple teixit osteotendinós.

A l’Hospital Universitari Son Espases es genera el 91 % de l’activitat en donació d’òrgans de les Illes Balears. Enguany, el mes de setembre s’ha arribat a la xifra de 35 donants d’òrgans, xifra que ja supera els 34 que es registraren l’any passat. Cal ressaltar que el 22,8 % dels donants han estat persones estrangeres.

Dels 35 donants de l’any 2014, el 80 % han estat multiorgànics i, per tant, han suposat l’obtenció de 110 òrgans: 58 ronyons , 29 fetges, 9 cors, 11 pulmons i 3 pàncrees; a més, també s’han obtingut 48 còrnies i múltiple teixit osteotendinós.

Un altre fet destacat és que, durant el 2014, s’han trasplantat a Son Espases 29 ronyons de donant mort i 1 ronyó de donant viu. De tots els òrgans obtinguts, només el 8,9 % s’han rebutjat en el quiròfan. Aquesta xifra palesa l’òptima valoració i el manteniment del donant que fan els equips que s’encarreguen del procés de la donació a l’Hospital Universitari Son Espases,

En l’àmbit nacional, el perfil del donant actual és el d’un pacient masculí, major de 60 anys, ingressat a l’UCI per una hemorràgia cerebral espontània. A Son Espases, només el 47,7 % dels donants són persones majors de 60 anys. Enguany, dels 35 donants, un 62,8 % va morir a causa d’una hemorràgia cerebral, el 17,1 % per traumatismes cranioencefàlics i l’altre 17,1 % per una aturada cardiorespiratòria prolongada.

Els bons resultats acumulats fins al mes de setembre de 2014 han estat possibles gràcies a la coordinació dels professionals sanitaris de l’Hospital Universitari Son Espases amb professionals d’altres àrees, que desenvolupen també una activitat molt important (forenses i professionals judicials, personal del 061, aeroports), i supervisats per una excel·lent xarxa de coordinació autonòmica de trasplantaments.

 XII Jornada de Donació i Coordinació de Trasplantaments de les Illes Balears a l’Hospital Universitari Son Espases

Amb la satisfacció d’aquests resultats excel·lents i per continuar millorant la coordinació de l’activitat de donació d’òrgans, l’Hospital Universitari Son Espases acollirà el 23 de setembre la XII Jornada de Donació i Coordinació de Trasplantaments de les Illes Balears. Es tracta d’un esdeveniment que comptarà amb la presència del prestigiós Dr. Rafael Matesanz, coordinador nacional de l’Organització Nacional de Trasplantaments, entre d’altres personalitats.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19