Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei d’Otorinolaringologia presenta un fullet informatiu amb recomanacions per cuidar la veu

15 d’abr. 2014
Esta imagen ilustra que: El Servei d’Otorinolaringologia  presenta un fullet informatiu amb recomanacions per cuidar la veu

La consulta de Foniatria atén una mitjana de 40 a 50 nous casos al mes d’alteració de la veu.

Amb motiu del Dia Mundial de la Veu (16 d’abril), el Servei d’Otorinolaringologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha presentat un fullet informatiu amb recomanacions i consells per cuidar la veu.

Per prevenir les patologies que afecten la veu convé prendre en consideració algunes pautes de comportament: evitar el tabac i l’alcohol, ja que són factors de risc per desenvolupar càncer de laringe; evitar parlar a llocs amb renou de fons i escurar-se el coll; no beure líquids massa freds o calents; no jeure immediatament després d’haver dinat o sopat, i no parlar mentre s’aixeca pes o es fa exercici físic. En canvi, convé beure de 6 a 8 tassons d’aigua al dia, mantenir una postura adequada i fer pauses en parlar, i fer-ho amb el volum natural de la veu.

No obstant això, si una alteració de la veu es prolonga més enllà d’una setmana, s’aconsella consultar un metge especialista. Les patologies de la veu són ateses per un equip multidisciplinari format per metges especialistes en otorinolaringologia, foniatres i logopedes. De fet, la consulta mèdica de Foniatria de Son Espases atén una mitjana de 40 a 50 nous casos d’alteració de la veu al mes, un 70-80 % dels quals requereixen un tractament logopèdic.

Les patologies que requereixen tractament logopèdic són les que tenen com a causa l’alteració de l’ús de la veu o les malalties a les quals s’afegeixi una alteració funcional. S’ha de dir que les persones més sensibilitzades amb l’ús de la veu o aquelles la veu de les quals és l’instrument de treball ocupen un lloc important en la demanda de consultes, és a dir, cantants, periodistes, professors i mestres. També acudeixen a la consulta persones que desenvolupen la seva activitat laboral en contacte amb vapors tòxics o a llocs sorollosos, com ara cuiners, bugaders, monitors de natació o perruquers.

Les afeccions més freqüents que s’atenen a la consulta mèdica de Foniatria de Son Espases són nòduls, pòlips, quistos, disfonies funcionals, laringitis cròniques i agudes, paràlisis laríngies, lesions congènites, malalties neurològiques i malalties generals que cursen amb alteracions de la veu. També s’hi fa un diagnòstic precoç del càncer de laringe.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19