Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Cirurgia Toràcica utilitza tècniques de cirurgia mínimament invasiva per intervenir els tumors pulmonars i els tumors de mediastí

28 d’abr. 2014
Esta imagen ilustra que: El Servei de Cirurgia Toràcica utilitza tècniques de cirurgia mínimament invasiva per intervenir els tumors pulmonars i els tumors de mediastí

La cirurgia toràcica mínimament invasiva és una evolució de la cirurgia convencional oberta i es fonamenta en la realització d'incisions mínimes i la visió toracoscòpica per mitjà d'un monitor. Un dels instruments que s’usa és una càmera petita, que té entre 5 i 10 mil·límetres de diàmetre, anomenada toracoscopi, que permet al cirurgià veure de forma indirecta l'interior de la cavitat toràcica durant l'operació en un format ampliat.

És un procediment intratoràcic complex que requereix un coneixement exhaustiu de l'anatomia i de la patologia intratoràcica. A Europa, menys del 25% dels cirurgians toràcics duen a terme aquest abordatge. A l'Hospital Universitari Son Espases, l'equip del Dr. Ángel Carvajal, cap del Servei de Cirurgia Toràcica, ha estat pioner en la implantació d'aquesta tècnica a la sanitat de les Illes Balears. 

Aquest tipus d'intervencions estan indicades per a les biòpsies pulmonars, pleurals i de mediastí; per a la cirurgia del pneumotòrax; així com en els nòduls pulmonars i en la resecció de la metàstasi pulmonar perifèrica.

La meitat de les intervencions de cirurgia toràcica que es practiquen a l'Hospital Universitari Son Espases s’efectuen amb tècniques de cirurgia mínimament invasiva.

La tècnica emprada pel Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Universitari Son Espases es fonamenta en el concepte menys invasiu. Es practica una incisió d'ajuda de 4 centímetres i una incisió per a la òptica d'1,5 cm. Al final de la intervenció, es deixa un drenatge que, habitualment, es retira 1 o 2 dies després. Si l'evolució del pacient és correcta, es pot donar d'alta en 72 hores. Actualment, en alguns casos, la cirurgia es pot efectuar per mitjà d'una única i mínima incisió.

Els avantatges d'aquest tipus d'intervenció amb cirurgia mínimament Invasiva són: minoració del dolor postoperatori i, a llarg termini, millor recuperació funcional, menor dany immunològic, disminució de l’índex de complicacions, incisions quirúrgiques més petites amb un resultat estètic més bo i una estada hospitalària més curta.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19