Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Farmàcia incorpora el control de seguretat amb Codi Data Matrix en la preparació de medicaments per a pacients oncològics

28 de des. 2014
Esta imagen ilustra que: El Servei de Farmàcia incorpora el control de seguretat amb Codi Data Matrix en la preparació de medicaments per a pacients oncològics

Aquesta tecnologia ofereix als professionals la possibilitat de realitzar, de manera assistida, segura i eficient, els processos de prescripció, validació i preparació de tractaments de quimioteràpia per als pacients amb càncer, d’aquesta manera es redueix la possibilitat d’error humà.

Els pacients oncohematològics requereixen tractaments complexos de llarga durada. La preparació d’aquests tractaments està centralitzada en el Servei de Farmàcia Hospitalària. A l’Hospital Universitari Son Espases s’atenen 1.600 pacients en tractament amb quimioteràpia, per als quals es preparen més de 40.000 tractaments cada any. Gràcies a la nova tecnologia, és possible assegurar la traçabilitat del medicament i fer un control exhaustiu de qualitat de la preparació. Amb l’aplicació del nou sistema, cada vial que arriba al Servei de Farmàcia de Son Espases, es reetiqueta amb un codi de control Data Matrix, similar al conegut com a codi QR.

A través d’aquesta etiqueta, llegida per un detector òptic, juntament amb el control de pesada del producte inicial i final, és possible controlar de manera simultània quin fàrmac i quanta quantitat se n’afegeix a una preparació, a més d’assegurar que tant el fàrmac subministrat com la quantitat són exactament els prescrits pel metge i que estan validats pel farmacèutic.

Mitjançant aquesta nova tecnologia, també és possible saber quin lot de producte s’ha administrat a cada pacient, de manera que es pugui recuperar la informació en cas d’incidència, d’alertes o d’immobilitzacions.

Per tots aquests motius, la incorporació d’aquesta tecnologia incideix en la millora de la seguretat del pacient, ja que facilita la preparació assistida del tractament pel personal d’infermeria de Farmàcia, la qual cosa redueix la possibilitat de l’error humà i assegura la qualitat i la traçabilitat del procés.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19