Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases ha assolit la xifra de 48 donants d’òrgans l‘any 2014

4 de gen. 2015
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases ha assolit la xifra de 48 donants d’òrgans l‘any 2014


En els 25 anys d’activitat de donació d’òrgans a les Balears, s’han registrat 608 donants d’òrgans a l’Hospital de referència. Dels quals, un 85% han estat del mateix Hospital i un 14% han estat derivats des d’altres hospitals públics o des de clíniques privades amb les que hi ha una estreta col·laboració. A més, durant els darrers deu anys, sempre s’ha superat la xifra de 30 donants d’òrgans.

L’activitat que implica la donació i el trasplantament d’un òrgan suposa un esforç multidisciplinari que inclou el treball coordinat de més de 100 professionals sanitaris i no sanitaris, que s’esforcen perquè el procés finalitzi amb èxit.

Les principals causes de mort encefàlica a l’Hospital són la malaltia cerebrovascular aguda (un 56,6%), el traumatisme cranioencefàlic (un 36%) i l’aturada cardiorespiratòria (un 15,2%).

48 donants d’òrgans a l’Hospital Universitari Son Espases el 2014.

Dels 48 donants d’òrgans registrats durant l’any 2014, un 76% són de la Unitat de Cures Intensives i 4 són donants en edat pediàtrica. En total s’han generat 157 òrgans: 34 fetges, 17 cors, 14 pulmons, 3 pàncrees i 89 ronyons. Cal destacar que dels 89 ronyons obtinguts, 2 han estat mitjançant la tècnica de trasplantament inter vius. A més, durant l’estiu d’aquest any 2014, s’ha arribat a la xifra de 800 trasplantaments de ronyó efectuats a l’Hospital de referència de les Balears.

De tots els òrgans obtinguts, només el 8,8% no han pogut ser trasplantats finalment. Es tracta d’una xifra que està per sota de la mitjana i que implica que els professionals sanitaris fan una valoració i una selecció correcta del donant i un òptim manteniment dels òrgans des que s’extrauen fins que arriben al quiròfan per ser trasplantats.

El coordinador de trasplantaments de l’Hospital Universitari Son Espases, Julio Velasco, destaca:

"Que els resultats obtinguts durant l’any 2014 són excepcionals i que han suposat l’esforç d’un equip multidisciplinari dels serveis de Son Espases i el suport de la Direcció i de la Gerència del Centre. A més, insisteix en la necessitat de mantenir l’esperit de solidaritat i de generositat que mou la població de les Balears, fet que permet que, en moments molt difícils com la mort d’un familiar directe, prenguin la decisió de regalar vida".

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19