Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El Servei de Neurocirurgia obté el premi a la millor comunicació oral en el I Congrés Internacional Neuroiberia per l’estudi comparatiu d’un fàrmac per fer reseccions de tumors cerebrals més precises

28 de juny 2016
Esta imagen ilustra que: El Servei de Neurocirurgia obté el premi a la millor comunicació oral en el I Congrés Internacional Neuroiberia per l’estudi comparatiu d’un fàrmac per fer reseccions de tumors cerebrals més precises

El Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari Son Espases ha estat guardonat amb el premi a la millor comunicació oral en el I Congrés Internacional Neuroiberia, que ha tengut lloc a Estoril (Portugal), organitzat per la Societat Espanyola de Neurocirurgia i per la Societat Portuguesa de Neurocirurgia.

L’objectiu de l’estudi guardonat és comparar els resultats d’un fàrmac comercial que s’utilitza per fer reseccions de tumors malignes més precises al cervell per mitjà de la fluorescència juntament amb un altre amb el mateix principi actiu, preparat a l’Hospital.

Els resultats de l’estudi determinen que ambdós fàrmacs són igual d’efectius, tot i que l’elaborat a l’Hospital presenta els avantatges següents: és fins a nou vegades més econòmic, la presentació de l’envàs és més segura perquè pot evitar errors en l’administració (tot i que es pren per la via oral, l’empresa comercial el presenta com si fos per injectar-se) i es pot elaborar la dosi adequada per a cada pacient, mentre que l’empresa presenta el producte per a pacients de 75 kg de pes.

El fàrmac elaborat pel Servei de Farmàcia de l’Hospital s’utilitza per facilitar la cirurgia del glioblastoma, un tumor cerebral maligne de creixement ràpid. Cada any, el Servei de Neurocirurgia de Son Espases opera una quarantena de pacients amb aquesta patologia. Amb el fàrmac genèric es podrà operar amb més precisió i amb un cost econòmic inferior.

En l’estudi han participat el Servei de Neurocirurgia, el Servei de Farmàcia, la Unitat d’Investigació i la Universitat de les Illes Balears i té el vistiplau de la Comissió d’Investigació de l’Hospital, del Comitè d’Ètica de les Illes Balears i de la Conselleria de Salut.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19