Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases aplica una tècnica de cirurgia mínimament invasiva per a les intervencions de fetge i d’extirpació de la vesícula biliar

19 d’abr. 2014
Esta imagen ilustra que: Son Espases aplica una tècnica de cirurgia mínimament invasiva per a les intervencions de fetge i d’extirpació de la vesícula biliar

L’Hospital Universitari Son Espases aplica noves tècniques de cirurgia mínimament invasiva per a intervencions de fetge i d’extirpació de la vesícula biliar. La tècnica, anomenada “laparoscòpia monoport”, permet efectuar les intervencions —que abans requerien tres o quatre incisions— accedint a l’abdomen a través del llombrígol. Amb aquesta nova tècnica s’eviten les cicatrius i es minimitza el dolor postoperatori.

Els doctors José Luis Morón i Xavier Molina, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari Son Espases, apliquen aquesta tècnica per extirpar la vesícula biliar i per a determinades operacions del fetge i de la melsa, tot i que també es pot aplicar per extirpar tumors dels ovaris.

L’any passat es varen fer seixanta intervencions amb aquesta tècnica. De fet, s’ha aconseguit estandarditzar-la i ampliar-ne l’aplicació en intervencions d’òrgans sòlids, com ara el fetge i la melsa.

El sistema monoport permet accedir a la zona abdominal amb només una incisió de tres centímetres a la zona del llombrígol. Posteriorment, s’hi insereix una anella que amplia la cavitat i possibilita introduir-hi l’instrumental quirúrgic per fer la intervenció, que pot consistir en l’extracció de la vesícula biliar o en el tractament d’alguns tumors del fetge. Aquesta tècnica és un pas endavant en l’objectiu d’aconseguir una invasió mínima per efectuar aquest tipus d’operacions.

A més dels coneguts avantatges de la cirurgia laparoscòpica, la tècnica monoport amb incisió a la zona umbilical aconsegueix un resultat estètic més bo, ja que només deixa una incisió que queda oculta en el llombrígol; a més es redueix el dolor postoperatori. Aquesta tècnica minimitza el risc de lesions en els vasos sanguinis de la paret abdominal i redueix les probabilitats que apareguin hèrnies incisionals. Un altre dels avantatges és la ràpida recuperació dels pacients, que poden rebre l’alta al cap de 24 hores.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19