Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

El V Congrés de l’Aparell Digestiu reuneix a més de 60 experts avui i demà a l’Hospital

18 de nov. 2011
Esta imagen ilustra que: El V Congrés de l’Aparell Digestiu reuneix a més de 60 experts avui i demà a l’Hospital

Palma, 18 de novembre de 2011.- L’Hospital Universitari Son Espases acull avui i demà el V Congrés de l’Aparell Digestiu, que reuneix a més de 60 experts de les Illes Balears, i que compta amb la participació d’Antoni Castells, cap de l’Institut de Malalties Digestives i Metabòliques de l’Hospital Clínic de Barcelona, i responsable del Grup d’Oncologia Digestiva a la Societat Espanyola de Gastroenterologia. Castells impartirà la conferència magistral: “Programa de cribatge de càncer colo-rectal”.

El congrés, organitzat per la Societat Balear de l’Aparell Digestiu, té l’objectiu de revisar i posar en comú els coneixements en aquesta especialitat i, com a novetat, compta amb la participació de professionals d’infermeria, que intervindran en exposicions i tallers per donar a conèixer les seves experiències amb els procediments endoscòpics.

També està prevista la participació de metges residents, que en les comunicacions orals exposaran els seus treballs d’investigació. La intenció dels organitzadors d’aquest cinquè fòrum és oferir una formació continuada als especialistes dels hospitals públics (Manacor, Mateu Orfila, Inca, Can Misses, Son Llàtzer i Son Espases), a més dels que exerceixen a l’àmbit privat.

Precisament, les tècniques endoscòpiques i la malaltia inflamatòria intestinal, a més del càncer colo-rectal, són els temes més importants relacionats amb l’aparell digestiu i centraran el gruix del debat del congrés.

Incidència del càncer colo-rectal

Balears és la tercera comunitat amb major prevalença del càncer colo-rectal, amb una incidència de 32 casos per cada 100.000 habitants i que origina el 15% de les morts provocades per càncer. Un fet que s’està confirmant i que va en augment els darrers anys és l’origen hereditari d’aquests tipus de tumors.

El càncer colo-rectal, el més freqüent de l’aparell digestiu, generalment es dona en persones majors. Són factors de risc: l’alimentació, especialment una dieta baixa en fibra i verdures i alta en greix; el sedentarisme, el consum de tabac i alcohol; els antecedents de presència de pòlips i els antecedents familiars d’aquesta malaltia.

Per reduir els rics de càncer colo-rectal és important procurar que la dieta sigui saludable i variada: aliments rics en fibra (cereals, llegums…); fruita i verdura diàriament; moderar el consum de greixos, sucres i alcohol. També s’ha de mantenir un pes adequat i fer exercici cada dia; no fumar i, en cas de dubte, acudir al metge.

La detecció precoç és molt important, ja que permet un tractament quirúrgic, única tècnica que fins ara pot aconseguir la curació. També s’utilitza la radioteràpia i la quimioteràpia com a reforç; tècniques que s’apliquen de forma individualitzada.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19