Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La consellera de salut presenta l’espai habilitat per a familiars de pacients que s’hagin de desplaçar a Son Espases

23 de des. 2016
Esta imagen ilustra que: La consellera de salut presenta l’espai habilitat per a familiars de pacients que s’hagin de desplaçar a Son Espases

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha presentat avui les primeres vuit habitacions habilitades per a familiars i acompanyants dels pacients de Menorca, Eivissa i Formentera que s’han de desplaçar a l’Hospital Universitari Son Espases per rebre-hi tractament.

Aquest espai residencial, ubicat en una àrea no assistencial del recinte de Son Espases, va obrir les portes el passat dimarts 20 de desembre, amb una ocupació pràcticament del cent per cent des del primer dia de funcionament.

La consellera —que ha recorregut el nou espai acompanyada pel director General del Servei de Salut, Juli Fuster, i per la directora gerent de l’Hospital, Maria Dolores Acón— ha explicat que aquestes vuit habitacions suposen una primera fase del projecte previst per oferir un nou recurs d’allotjament als familiars dels pacients que han de rebre tractament a l’hospital de referència de les Illes Balears. La segona fase preveu 12 habitacions més, que seran operatives el primer trimestre de 2017.

“Aquest projecte suposa oferir un recurs més per als familiars i acompanyants dels pacients de Menorca, Eivissa i Formentera que s’han de desplaçar per rebre tractament a Son Espases. Són 20 habitacions que se sumen a les que, mitjançant convenis amb el Servei de Salut, ofereixen la Residència Can Granada, diversos hotels de ciutat i els tres pisos d’Aspanob, amb grans avantatges per als familiars amb malalts més greus, ja que hi poden estar més”, ha explicat.

Així mateix, Patricia Gómez ha recordat que pròximament els ciutadans de Formentera també tendran un espai residencial a l’antic Can Misses per a pacients i familiars que es desplacin a l’hospital d’Eivissa per rebre-hi tractament.

“Garantint aquests espais residencials per als malalts i familiars desplaçats fora de la seva illa complim un altre dels compromisos dels acords pel canvi —ha destacat Gómez. La preocupació d’aquest Govern són les persones i treballam per oferir els millors serveis sanitaris als nostres ciutadans amb la màxima equitat, i eliminam en tot el que és possible les barreres geogràfiques d’aquesta comunitat. Hem millorat també les condicions d’aquestes persones que s’han de traslladar, eliminant copagaments, revisant dietes...”.

En aquest sentit, la consellera també ha destacat que es reforcen i s’implementen més serveis en els hospitals Mateu Orfila, Can Misses i l’Hospital de Formentera per evitar el major nombre de trasllats possibles. “Ampliant la cartera de serveis dels hospitals de Menorca, Eivissa i Formentera, ja hem aconseguit evitar devers 1.500 desplaçaments de pacients a l’hospital de referència”, ha aclarit.

Respecte de l’espai residencial inaugurat a Son Espases, al qual s’accedeix pel passadís Q del mòdul C de la planta 1 de l’hospital, consta de 304 m², amb 8 habitacions dobles d’ús individual de 21,27 m² i bany adaptat. Així mateix, disposa d’una zona d’ús comú.

Pel que fa a les 12 habitacions que s’obriran durant el primer trimestre de l’any que ve, estaran situades a la planta 2 de Son Espases, al nivell del carrer, amb bon accés a les habitacions dels pacients situades a les plantes superiors. L’espai tendrà una superfície total de 421,80 m2 distribuït en 12 habitacions de 25 m2 cadascuna, aproximadament.

Cada habitació disposarà d’un bany adaptat amb totes les facilitats tant per a persones amb mobilitat reduïda com per a persones grans, armaris, climatització amb fred i calor, a més de sistemes d’avís a Recepció.

Així mateix, hi haurà un sistema d’accés controlat que donarà més llibertat de moviment als ocupants i una altra zona d’ús comú.


On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19