Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases ha registrat durant l’any 2016 el nombre més alt de trasplantaments renals

25 de des. 2016
Esta imagen ilustra que: Son Espases ha registrat durant l’any 2016 el nombre més alt de trasplantaments renals

L’Hospital Universitat Son Espases ha fet durant l’any 2016 54 trasplantaments renals, el nombre més alt registrat mai. Dos han estat procedents de donants vius, que generalment es tracta d’un familiar del pacient. D’altra banda, gràcies al programa de donació en asistòlia controlada iniciat el mes d’abril d’enguany, s’han pogut trasplantar vuit ronyons extrets. La supervivència d’un ronyó trasplantat és del 92 % durant el primer any i la mitjana de temps de supervivència se situa entre 12 i 14 anys.

El trasplantament de ronyó és un tractament substitutiu que es du a terme quan es pateix una insuficiència renal avançada, en què els ronyons no poden depurar la sang. Altres tractaments alternatius són la diàlisi peritoneal, que es fa a domicili, i l’hemodiàlisi, que s’aplica en un hospital.

Son Espases, com a hospital de referència de les Illes Balears, és l’únic on es poden fer trasplantaments renals. Els pacients que presenten una insuficiència renal en solen ser diagnosticats a l’hospital del seu sector i derivats a Son Espases per fer-los-hi les darreres exploracions complementàries, confirmar el diagnòstic i incloure’ls en la llista d’espera per rebre un trasplantament. No obstant això, si la donació és d’un donant viu el trasplantament és immediat, però si es tracta d’un donant cadàver és necessari esperar fins que hi hagi un ronyó compatible. En aquests casos la mitjana de temps d’espera és d’un any i mig.

En el procés de trasplantament renal participen professionals de diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques i personal d’infermeria, i perquè tengui èxit és imprescindible una bona coordinació entre tots.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19