Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

La TAC de Pediatria de l’Hospital Son Espases es converteix en un "vaixell pirata"

14 d’ag. 2015
Esta imagen ilustra que: La TAC de Pediatria de l’Hospital  Son Espases es converteix en un "vaixell pirata"

Un projecte pioner a Balears que suposa importants beneficis terapèutics per als pacients pediàtrics i per als professionals

Des del punt de vista terapèutic, la relaxació i la col·laboració del pacient són essencials per a una correcta exploració i per al diagnòstic

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha inaugurat aquest matí la nova imatge que, des d’avui, llueix la TAC de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases, un projecte pioner a Balears —i dels primers a escala mundial— que suposa importants beneficis terapèutics per als pacients pediàtrics i per als professionals.

Aquest projecte de decoració, que ha reconvertit la TAC de Pediatria de l’Hospital Universitari Son Espases en un original vaixell pirata, té com a objecte propiciar un entorn agradable i estimulant perquè els petits visquin el moment de l’exploració radiològica com una aventura lúdica.

Les iniciatives en aquest sentit, que ja s’han desenvolupat a l’Hospital Infantil de Nova York Morgan Stanley, a l’Hospital Municipal Jesús Río de Janeiro (Brasil) o a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, han demostrat que un ambient de fantasia, més càlid i acollidor, ajuda que els nins i nines es puguin evadir, redueixin els nivells d’ansietat, afrontin millor la prova diagnòstica i es mostrin molt més relaxats i col·laboradors amb els professionals.

A més d’aquests avantatges psicològics, des del punt de vista terapèutic, aquest entorn lúdic adaptat a la infància, moltes vegades, evita que s’hagin de repetir les proves a conseqüència dels moviments del nin i, per tant, salva els pacients d’una nova exposició a la radiació. Així mateix, als centres hospitalaris en què ja funciona la TAC infantil, s’ha comprovat que baixen en un 20% el nombre de pacients que requereixen sedació per efectuar l’estudi radiològic.

Anualment, en aquesta sala de radiologia es duen a terme 4.000 proves de tomografia a pacients pediàtrics.

A l’acte d’inauguració, a més de la consellera de Salut, Patricia Gómez, han assistit el director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Víctor Ribot, i representants de les empreses patrocinadores del projecte, gràcies a les quals ha estat possible posar en marxa aquesta iniciativa.

"The Pirates Adventure" ha aportat 8.100 euros per al projecte, "easyboat.com" ha contribuït amb una partida de 3.000 euros i "Rotula2" ha aportat 3.800 euros, a més d’executar el disseny.

El projecte destina 350 metres quadrats de vinil decoratiu, està fet en un material ecològic, es pot rentar i està pintat amb tintes inodores.

"Rotula2" ha destinat més d’una dotzena de professionals, liderats pel dissenyador Kiko Sebastià, per crear aquesta nova zona ambientada, que se suma als projectes de decoració impulsats a les plantes de pediatria, a la zona de terrasses i a les consultes de l’Hospital.

La consellera de Salut ha agraït la iniciativa de l’Hospital Universitari Son Espases i la col·laboració de totes les entitats que, amb el seu finançament i creativitat, han possibilitat aquesta iniciativa amb tants de beneficis per als pacients més petits que s’han de sotmetre a proves mèdiques a l’hospital de referència de les Illes Balears.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19