Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital acull el V Congrés Nacional de Biobancs

14 de nov. 2014
Esta imagen ilustra que: L’Hospital acull el V Congrés Nacional de Biobancs

Durant el congrés, es desenvoluparan temes molt rellevants i de gran actualitat en el marc científic-empresarial actual, com són la capacitat de gestió i la sostenibilitat dels biobancs, a més del seu posicionament en l'entorn de la demanda d’R+D+i d’Espanya i de l’estranger. El Biobanc de Son Espases gestiona mostres i dades de més de 1.600 pacients i és el biobanc respiratori més important en l’àmbit nacional i europeu.

Un biobanc és una estructura de servei a la investigació, l’activitat principal del qual és recollir i conservar mostres biològiques humanes amb els màxims requisits de qualitat exigits per a la recerca biomèdica actual.

En els biobancs s’emmagatzemen fluids, teixits i òrgans, a més de preservar les dades clíniques associades que permeten seleccionar bé les mostres segons el que es vulgui estudiar.

L’avantatge de tenir un biobanc permet, no només escurçar els temps per obtenir el major nombre de mostres necessàries per a un projecte, sinó garantir-ne la qualitat i la fiabilitat. D’aquesta manera, s’aconsegueix que el coneixement sobre moltes patologies sigui molt més ràpid i translacional, és a dir, que s’avanci molt més eficaçment en l’aplicació de la recerca en la pràctica clinicoassistencial diària.

Durant el congrés, es desenvoluparan temes molt rellevants i de gran actualitat en el marc científic-empresarial actual, com són la capacitat de gestió i la sostenibilitat dels biobancs, a més del seu posicionament en l'entorn de la demanda d’R+D+i d’Espanya i de l’estranger.

Plataforma Biobanc Pulmonar de l’Hospital Universitari Son Espases

La Plataforma Biobanc Pulmonar de l’Hospital Universitari Son Espases està centrada en la recol·lecció de mostres relacionades amb la demanda dels investigadors en patologies respiratòries. Des de 2009, es recullen mostres de teixit pulmonar, fluids i mostres d’interès respiratori.

El Biobanc de Son Espases gestiona mostres i dades de més de 1.600 pacients i és el biobanc respiratori més important en l’àmbit nacional i europeu.

Aquesta especialització en la detecció d’una col·lecció de mostres que poden ser útils a investigadors locals, nacionals i fins i tot estrangers, és una gran oportunitat per apropar el Biobanc de Son Espases a projectes de recerca de més rang que permetin posicionar la recerca a l’Hospital Universitari Son Espases i situar-se en el mapa de projectes internacionals multicèntrics de gran envergadura.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19