Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Son Espases organitza un taller per educar els infants amb diabetis sobre els hàbits alimentaris

28 d’abr. 2014
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Son Espases organitza un taller per educar els infants amb diabetis sobre els hàbits alimentaris

L’Hospital Universitari Son Espases organitza un taller per educar els infants amb diabetis sobre els hàbits alimentaris. L’objectiu és ampliar els coneixements sobre els aliments i les racions d’hidrats de carboni que poden ingerir, i també sobre les complicacions agudes que la diabetis pot provocar, com ara la hipoglucèmia i la hiperglucèmia. També s’hi abordarà l’alimentació en combinació amb les activitats físiques i amb les pràctiques esportives, les excursions o els campaments. Finalment, s’hi tractaran els aspectes psicosocials de la diabetis.

La diabetis infantil és una malaltia crònica i per això és molt important que els infants aprenguin pautes per tractar-la amb la màxima destresa possible. Per això les infermeres educadores en diabetis del Servei de Pediatria de Son Espases, Lidia Gómez i Marga Galmés, organitzen tallers d’alimentació i situacions especials, dirigits als infants amb diabetis però també als seus familiars, amb els quals es pretén reforçar els hàbits d’alimentació i explicar les diferents combinacions d’aliments que es poden fer a cada menjada.

Amb aquests tallers s’intenta impartir una formació —adaptada a l’edat dels pacients— sobre la importància de tenir cura de l’alimentació i sobre com combinar-la amb l’exercici físic- També s’hi tracten els aliments de baix índex glucèmic i els efectes de consumir sucre; a més, s’hi donen consells bàsics per evitar la hipoglucèmia i la hiperglucèmia (és a dir, baixades i pujades de sucre): per exemple, és molt recomanable ingerir hidrats de carboni, proteïnes, verdures i fruita en les menjades principals. A més, l’esmorzar ha de constar d’un tassó de llet, pa, cereals amb baix índex glucèmic i fibra o fruita. També es recomana que els aliments que s’ingereixen contenguin la major quantitat de fibra possible.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19