Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases obté el nivell 6 de HIMSS Analytics Europe

12 de maig 2015
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases obté el nivell 6 de HIMSS Analytics Europe

Aquest organisme avalua i acredita l’ús òptim de les tecnologies de la informació i dels sistemes de gestió per millorar la salut de les persones a escala mundial. El prestigiós premi reconeix els hospitals amb les millors pràctiques en la implementació de la història clínica digital per a una major seguretat del pacient. Aquest assoliment només és possible amb el compromís i la implicació dels professionals clínics, que són els que optimitzen el sistema mitjançant el seu ús en les diferents àrees com l’administració segura del medicament a través d’un circuit tancat, l’explotació de dades econòmiques i clíniques per analitzar els resultats i la disponibilitat d’indicar el tractament d’una manera segura.

L’Hospital Universitari Son Espases ha obtingut el nivell 6 de l’acreditació HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), organització americana que avalua el nivell de desenvolupament en projectes de tecnologies de la informació en salut i que suposa un prestigiós reconeixement als hospitals que compten amb una història clínica electrònica interoperable i que reflecteix l’alta qualitat en la seva atenció als pacients. HIMSS Analytics Europe ha reunit i analitzat tota la informació de l’Hospital Universitari Son Espases relacionada amb els processos assistencials i la implantació de la història clínica electrònica.

El subdirector de Sistemes d’Informació, Antonio Moragues, acompanyat del cap del Servei d’Informàtica de l’Hospital, Joan Marquès, han rebut el guardó HIMSS 6 en una cerimònia celebrada a Riga (Letònia). Han estat presents a l’acte: Toomas Hendrik Ilves, president de la República d’Estònia; Guntis Belvis, ministre de Salut de Letònia; Vytenis Andriukaitis, comissari de Salut de la Comissió Europea; Günther H. Oettinger, comissari d’Economia i Societat Digital de la Comissió Europea, i Stephen Lieber, president de HIMSS.

El director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Victor Ribot, ha valorat el reconeixement a la bona feina dels professionals de l’Hospital que s’han implicat en aquest projecte, i ha agraït la seva constant preocupació per prestar la millor atenció als pacients, precisament els valors que es reconeixen amb l’obtenció del nivell 6 de HIMSS.

"L’excel·lència dels professionals de l’Hospital Universitari Son Espases és un fet des de fa temps. Aquest premi HIMSS és un reconeixement a aquesta realitat" —destacà José Antonio Rodríguez Maniega, director general de Cerner Ibèria i Llatinoamèrica.

L’objectiu de l’aplicació d’aquesta tecnologia és incrementar la seguretat del pacient en tots els camps, ja que la història clínica electrònica Cerner Millennium de l’Hospital Universitari Son Espases és capaç d’integrar els episodis clínics de cada pacient i associar tot tipus d’exploracions, intervencions quirúrgiques, medicació, altes i consultes externes.

El nivell 6 del premi HIMSS, considera l’Hospital Universitari Son Espases, un hospital sense paper i, a més, posa en valor l’esforç per aconseguir els ítems següents:

· L’increment de la seguretat del pacient en l’administració del medicament.

· La facilitat per a l’accés, en línia i en temps real, a indicadors clínics bàsics per a l’atenció del pacient, com: temps de permanència, readmissions, percentatges d’infecció en el postoperatori, etc.

· La incorporació de la darrera evidència científica en la presa de decisions per a una millor atenció a la salut de les persones.

· La digitalització de totes les històries clíniques i els resultats de les proves diagnòstiques que n’estan associades.

· La implementació d’un gestor de peticions únic, que combina les necessitats de l’assistència sanitària amb les cites programades, fet que facilita un estalvi de temps.

· La possibilitat de consultar la història clínica electrònica del pacient des de qualsevol punt de l’Hospital i amb dispositius portàtils, tant en la visita mèdica com en les cures d’infermeria i en l’administració de medicació a peu de llit.

· La integració de la imatge electrònica i dels laboratoris en el sistema d’informació electrònic.

· La simplificació per als professionals d’infermeria ja que poden prendre les constants vitals a peu de llit i crear, adaptar o modificar plans de cures, aplicar vies clíniques contínues i elaborar protocols clínics que permeten incorporar la darrera evidència científica.

· Finalment, l’orientació de les tecnologies de la informació a les necessitats del personal sanitari, els quals, en una sola pantalla interactiva, poden analitzar tota la informació rellevant del pacient: diagnòstics, al·lèrgies, resultats de laboratori, peticions, etc.

L’obtenció d’aquest reconeixement ha suposat la col·laboració de tots els professionals de l’Hospital Universitari Son Espases i el treball coordinat amb Cerner. L’objectiu és seguir treballant per aconseguir els més alts nivells d’excel·lència en la gestió de la història clínica digital del pacient, un sistema que ha demostrat ser de gran utilitat per garantir la seguretat en l’atenció i el tractament, així com una eina àgil de treball per als professionals. 

 

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19