Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

L’Hospital Universitari Son Espases organitza la III Jornada d’Innovació i Cures centrades en la persona

9 de juny 2015
Esta imagen ilustra que: L’Hospital Universitari Son Espases organitza la III Jornada d’Innovació i Cures centrades en la persona

La Jornada està organitzada per l’Àrea de Formació, Investigació i Projectes de Son Espases i té com a objectiu mostrar i donar visibilitat als projectes desenvolupats pels professionals d’infermeria durant el darrer any a l’hospital de referència i que impliquen innovació o implantació de noves tecnologies, humanització de les cures o millores en la seguretat clínica dels pacients.

Les Jornades d’Innovació i Cures Centrades en la persona es consoliden a l’Hospital Universitari Son Espases per donar a conèixer els projectes i l’especial dedicació dels professionals d’infermeria per optimitzar l’atenció dels pacients, els avenços en l’adaptació a les noves competències, l’assoliment de nous reptes i la capacitat de millora en la seguretat del pacient.

Entre altres activitats, destaca l’estratègia ICTUS, que compta amb un equip entrenat i compenetrat per donar la resposta més ràpida possible davant un ictus i que, a més, treballa en la inclusió del pacient i dels seus familiars en reunions formatives setmanals en el servei de Neurologia de l’Hospital, en les quals s’aborden les necessitats i atencions que aquests pacients requeriran en el futur. Una altra activitat que destaca és el Programa Multidisciplinari de la Disfàgia, que s’implanta per primera vegada a les Illes Balears i que es desenvolupa a l’Hospital General (adscrit funcionalment a l’Hospital Universitari Son Espases).

Entre els reptes assolits, destaca l’esforç important que es va fer quant a la formació dels professionals i a l’elaboració de protocols per fer front al desafiament que ha suposat la malaltia de l’Ebola. També ha estat un nou repte la implantació de noves tecnologies per al control de l’instrumental quirúrgic, fet que té una repercussió directa sobre la qualitat dels procediments. Un altre repte que ha aconseguit l’Hospital Universitari Son Espases és la implantació del triatge efectuat per les comares a Urgències d’Obstetrícia i Ginecologia, un instrument que promou la qualitat i la seguretat de la pacient a Urgències. També es presenta com un nou repte assolit el programa de formació en diàlisi, tant per als professionals novells com per a l’infermer tutor.

Pel que fa a projectes d’innovació i seguretat del pacient, a l’Hospital Universitari Son Espases, s’ha avançat considerablement amb la implantació del sistema de traçabilitat en l’administració de la medicació al pacient. Un sistema que ofereix als professionals la possibilitat de dur a terme, de manera assistida, segura i eficient, els processos de prescripció, validació i preparació dels tractaments.

Finalment, es valorarà el treball conjunt dels professionals d’infermeria amb altres estaments per a l’obtenció del nivell 6 de HIMSS Analytics Europe. Una acreditació que valora els hospitals amb les millors pràctiques en la implementació de la història clínica digital per a una òptima seguretat del pacient i que, recentment, ha estat reconeguda a l’Hospital Universitari Son Espases.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19