Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases acull una jornada per donar visibilitat a projectes innovadors en l’àmbit de les cures d’infermeria

12 de gen. 2017
Esta imagen ilustra que: Son Espases acull una jornada per donar visibilitat a projectes innovadors en l’àmbit de les cures d’infermeria

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit avui dematí la IV Jornada d’Innovació i Cures Centrades en la Persona, que té com a objectiu donar visibilitat a projectes innovadors liderats per professionals de la infermeria i valorar la possibilitat d’incorporar-ne d’altres que es realitzen a centres d’arreu de l’estat. Durant la Jornada, que es fa per quart any consecutiu, s’ha presentat la primera edició dels Premis d’Innovació de Son Espases, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”. La directora gerent de l’Hospital, María Dolores Acón, i el director d’infermeria, Luis Mariano López, han donat la benvinguda al centenar d’assistents i han estat els encarregats de presentar la Jornada.

La reunió d’enguany ha comptat amb dues taules rodones. La primera ha tractat sobre la tecnologia aplicada a les cures i l’aplicació de processos innovadors en l’orientació al pacient amb vista a gestionar per si mateix la cura, com són els casos dels ponents Serafín Fernández, infermer provinent d’Andalusia i creador de #Picuida, i David Fernández, professor universitari de València, que utilitzen Internet com a eina innovadora d’ajuda als pacients. També hi ha participat Susana Jordà, infermera de la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques, que ha parlat de la importància de les associacions de pacients com a recurs complementari i facilitador de la comunicació entre pacients, familiars i professionals. Per acabar, dos xefs de renom, Pau Navarro i Ariadna Salvador, han explicat la seva experiència professional al capdavant d’un espai gastronòmic diferent i l’aposta per la innovació centrada en la humanitat i els valors.

En la segona taula rodona, M. Lucía Moreno, infermera d’atenció primària, i Yolanda Rodríguez, infermera del Servei de Medicina Preventiva, s’han centrat en la importància de la coordinació dels nivells assistencials per assegurar la continuïtat assistencial i fomentar la seguretat dels pacients per evitar resultats adversos i implicant-los a ells i als seus familiars en el control de la malaltia.

Els professionals de la salut aposten per la figura del pacient expert, al qual eduquen independentment de l’edat que tengui i al qual demanen què necessita. En aquest sentit, Bartolomé Villalonga, infermer pediàtric, ha presentat la consulta per racons de salut i l’equip de la Consulta d’MPOC fràgil ha presentat la seva experiència treballant conjuntament amb pacients i familiars mitjançant grups focals.

Com a novetat, enguany s’ha presentat la primera edició dels Premis d’Innovació en Cures de l’Hospital Universitari Son Espases, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”. S’hi podran presentar projectes liderats per infermers, fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals que suposin una millora en la qualitat de l’atenció als pacients i als seus familiars. Els projectes hauran d’incloure una proposta d’implantació a l’Hospital Universitari Son Espases.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19