Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2016

19 de gen. 2017
Esta imagen ilustra que: Son Espases lliura els Premis d’Investigació 2016

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui dematí els Premis d’Investigació 2016, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories dels professionals del centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria. Els premis i els ajuts de Son Espases per a la recerca són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació dels premis en l’edició de 2016 ha estat de 23.928,42 €, repartits en tres categories: “Millor publicació científica”, que premia la publicació d’un article en la revista que ha tengut un factor d’impacte més alt; “Millor projecte pilot”, que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals, i finalment “Ajuts per a despeses de viatge i inscripció a congressos científics” per al personal que hi assisteix per fer alguna aportació, ja sigui amb un pòster o amb una comunicació.

A l’acte de lliurament hi han participat la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; la directora mèdica de l’Hospital Universitari Son Espases, Yolanda Montenegro; el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, i el coordinador de la Unitat d’Investigació, Borja García-Cosío.

En l’edició d’enguany s’ha concedit el premi “Millor publicació científica” al Dr. Carlos Juan Nicolau, investigador del grup de resistència antibiòtica i patogènia de les infeccions bacterianes, per l’article titulat “Impact of AmpC Derepression on Fitness and Virulence: the Mechanism or the Pathway?”, en el qual s’estudia com afecten els mecanismes de resistència als antibiòtics en la virulència dels bacteris. L’objectiu últim d’aquesta línia de recerca és trobar noves maneres de combatre les infeccions per microorganismes resistents als antibiòtics, com ara Pseudomona aeruginosa.

Per la seva banda, els projectes pilot guardonats han estat els següents: “Secuenciación masiva del exoma clínico en pacientes con inmunodeficiencia variable común”, de Vanesa Cunill; “Análisis de parámetros inflamatorios en pacientes infectados por el VIH en función del grado de emfisema radiológico y EPOC”, de Francisco Fanjul; “Identificación de miRNAs como biomarcadores moleculares del fenotipomixto asma-EPOC (ACOS)”, d’Amanda Iglesias; “Caracterización de la respuesta inmunitaria en pacientes con carcinomatosis peritoneal sometidos a cirugía citorreductora con HIPEC”, de Neus Esteve, i “Alteraciones de la personalidad asociadas al linfoma de Hodgkin (LH)”, de Fátima Roso-Bas.

Balanç de l’activitat investigadora de l’Hospital Universitari Son Espases l’any 2016

Durant l’acte de lliurament dels Premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2015-2016. L’any 2016 ha estat especialment reeixit per a l’Hospital pel que fa a l’obtenció de finançament competitiu per a la recerca de l’Institut de Salut Carles III: quatre projectes FIS, cinc ajuts per incorporar recursos humans a la recerca i dues xarxes de recerca cooperativa. L’import total obtengut amb aquests ajuts públics ascendeix a 1.342.122,50 €.

D’altra banda, pel que fa als assaigs clínics comercials que es duen a terme al centre, durant l’any 2016 s’han formalitzat 72 contractes amb la indústria farmacèutica, per un import total d’1.627.404,53 €.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19