Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de Rehabilitació

5 d’ag. 2019
Esta imagen ilustra que: Son Espases amplia l’oferta formativa especialitzada, de manera que podrà formar residents de Rehabilitació

L’Hospital Universitari Son Espases ha ampliat la seva oferta de formació sanitària especialitzada, de manera que a partir de l’any vinent podrà formar residents de Medicina Física i Rehabilitació. En total, la Unitat Docent de Son Espases té actualment trenta-quatre especialitats mèdiques acreditades.

 Segons la Comissió Nacional de Medicina Física i Rehabilitació, aquesta darrera especialitat comprèn el diagnòstic, la valoració, la prevenció i el tractament de les incapacitats i està orientada a facilitar, mantenir o recuperar el grau màxim possible de capacitat funcional i independència. Es tracta d’una especialitat en canvi continu i en creixement exponencial.

 Per al Servei de Medicina Física i Rehabilitació, la formació de futurs especialistes suposa un impuls per continuar millorar i innovar en l’assistència que es presta a Son Espases. De ben segur que garantirà el planter d’aquests professionals, atès que es tracta d’una especialitat amb molta demanda. 

Les competències professionals de l’especialitat són les següents:

–        Pretén una aproximació holística a persones de totes les edats amb alguna lesió aguda o crònica o amb discapacitat permanent o transitòria. Les activitats dels professionals se centren sobretot en les malalties i en els problemes que afecten els sistemes musculoesquelètic, neurològic, cardíac i respiratori, i s’aborden així mateix les disfuncions urogenitals, per dolor i càncer, per cremades, trasplantaments o amputacions.

–        Promou la salut i prevé, diagnostica, avalua, prescriu i tracta l’estat de la malaltia. Estableix com a prioritat l’assoliment d’objectius ocupacionals i els relatius a la funcionalitat i a la reintegració.

–        Per assolir els objectius establerts, la rehabilitació utilitza mitjans farmacològics, de teràpia física, ocupacionals, del llenguatge i de la comunicació i la cognició, ajudes tècniques i les noves tecnologies, cosa que implica la necessitat de treballar en equips multidisciplinaris (fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia, etc.).

  El Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Son Espases compta amb nou facultatius especialistes i comprèn les unitats monogràfiques següents: Unitat de Neurorehabilitació, Unitat de Rehabilitació Infantil, Unitat de Rehabilitació en Patologia Traumatològica, Unitat de Rehabilitació del Sòl Pelvià, Unitat d’Amputats, Unitat de Limfedemes, Unitat de Rehabilitació Respiratòria i, d’incorporació recent, Unitat de Paràlisi Facial, Unitat de Rehabilitació Intervencionista i Unitat Multidisciplinària d’ELA.

 50 residents comencen enguany la formació especialitzada a Son Espases

A Son Espases s’han incorporat enguany 50 residents en diferents especialitats acreditades de l’Hospital, concretament 44 de Medicina, 4 de Farmàcia, 1 de Biologia i 1 de Física. A banda d’aquests residents, també roden per l’Hospital altres 34: 15 a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària (11 de Medicina i 4 d’Infermeria), 9 a la Unitat Docent Multiprofessional de Pediatria (7 de Medicina i 2 d’Infermeria); 4 a la Unitat Docent Obstetricoginecològica i 6 a la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental (2 de Psiquiatria, 2 de Psicologia Clínica i 2 d’Infermeria).

 Actualment, Son Espases compta amb trenta-quatre especialitats acreditades: Anàlisis Clíniques; Anatomia Patològica; Anestèsia i Reanimació; Cardiologia; Cirurgia Cardíaca; Cirurgia General; Cirurgia Maxil·lofacial; Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora; Cirurgia Vascular; Dermatologia; Digestologia; Endocrinologia; Farmàcia; Hematologia; Immunologia; Medicina Intensiva; Medicina Interna; Medicina Nuclear; Microbiologia; Nefrologia; Neurocirurgia; Neurologia; Obstetrícia i Ginecologia; Oftalmologia; Oncologia; Oncologia Radioteràpica; Otorrinolaringologia; Pneumologia; Radiofarmàcia; Radiofísica; Radiologia; Rehabilitació; Traumatologia, i Urologia.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19