Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases inverteix més de mig milió d’euros en la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General

6 de set. 2019
Esta imagen ilustra que: Son Espases inverteix més de mig milió d’euros en la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General

La Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases–Sector Ponent ha iniciat les obres per a la reforma integral de l’Àrea de Radiologia de l’Hospital General. Les obres tenen un cost de 344.344,58 € i es calcula que estaran enllestides a final d’any. La reforma també preveu l’adquisició d’un nou equipament de radiologia convencional, que en breu estarà en fase de licitació per un import de 208.725 €, i que substituirà l’actual. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, valorat en tres milions d’euros, que inclou un conjunt d’actuacions per reparar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics. 

L’objectiu d’aquesta reforma integral de l’Àrea de Radiologia —que ocupa una superfície aproximada de 300 metres quadrats— és renovar les instal·lacions i adequar-les a les necessitats actuals i futures. Tot i que l’Hospital General és un centre de tractament i cures, el nou equipament de radiologia constituirà una eina imprescindible per al diagnòstic dels pacients, no només per als ingressats a l’hospital, sinó també per als pacients derivats de l’Ambulatori del Carme.   

 

Actuacions de millora ja executades a l’Hospital General

Des de l’any 2017 s’han duit a terme múltiples reformes estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. Ja s’hi han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les teulades estaven en mal estat; concretament, s’ha impermeabilitzat el trespol de la terrassa de la Unitat de Convalescència C i la coberta de Pal·liatius, on hi havia filtracions d’aigua de pluja que havien afectat greument l’estructura de l’edifici i havien generat humitats i goteres a les habitacions inferiors, cosa que provocava molèsties als pacients i als usuaris i riscs al personal de les plantes. També s’han fet actuacions per reparar l’estructura danyada de les bigues de fusta de l’Hospital, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

 En breu també finalitzaran les obres per a la reforma integral de la Unitat de Convalescència B de l’Hospital General. La nova Unitat de Convalescència B ocupa una superfície de 977 m2 repartits en desset habitacions, deu de les quals seran individuals, tot i que per necessitats assistencials puntuals es podrà duplicar el nombre de llits en aquestes habitacions; en total, disposarà de vint-i-quatre llits d’hospitalització per a pacients crònics, tot i que podran ampliar-se fins a vint-i-vuit (els pacients crònics avançats ingressen directament des de l’atenció primària i els pacients crònics complexos ho fan des de Son Espases). També s’ha canviat el quadre elèctric i la sala central tèrmica, que conté els dipòsits d’aigua calenta sanitària i el circuit primari que dona subministrament a l’Hospital.

 

Actuacions de reforma pendents

El Pla de Rehabilitació i Millora del centre també preveu reconvertir l’Àrea Quirúrgica i l’antiga zona d’Urgències en un espai per a consultes externes. D’aquesta manera es donarà un ús pràctic a una zona que està en mal estat i desaprofitada. Aquesta reforma està ja adjudicada i aviat començaran les obres.

Finalment, el Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C, que actualment està en la fase de redacció del projecte.

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19