Idioma:
Govern de les Illes Balears
Noticia
Inici /

Son Espases disposa d’una nova tècnica de PCR per detectar les variants de preocupació del SARS-CoV-2

22 de jul. 2021
Esta imagen ilustra que: Son Espases disposa d’una nova tècnica de PCR per detectar les variants de preocupació del SARS-CoV-2

El Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases disposa d’una nova tècnica de PCR que permet detectar i diferenciar les variants de preocupació (VOC, per la sigla en anglès de variants of concern), que actualment són l’alfa, la beta, la gamma i la delta.

Es tracta d’una tècnica que complementa la informació generada per seqüenciació genòmica, perquè permet analitzar un gran nombre de casos de manera simultània en temps real, atès que és molt més econòmica i ràpida (els resultats estan disponibles en menys de 24 hores). Per tant, ja s’aplica a tots els nous casos positius. La nova eina permet fer un seguiment més precís de l’evolució de la pandèmia en temps real, amb la qual cosa proporciona informació rellevant per controlar-la.

Durant la primera setmana en què s’ha emprat s’han analitzat gairebé dos mil casos, de la qual cosa ha resultat que la variant delta n’és la predominant, seguida de l’alfa (85 % i 15 %, respectivament, arrodonint els percentatges); en canvi, la presència de les altres dues VOC (la beta i la gamma) és anecdòtica (menys de l’1 %).

On som / Contacte

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Horario

De lunes a viernes 8h - 20h


Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 3, 4, 7, 20, 25, 35


En coche:

Por Passeig del Born

Centraleta
Informació i Programació de Cites
Centraleta
Informació i Programació de Cites
Com arribar

En transporte público:

EMT: Líneas 324En coche

. Por Carrer d'Aragó/Ma-13A

. Por Ctra. de Manacor y Camí Salard

. Por Autopista de Llevant/Ma-19